Anmeldelse:

Lidt fra oven

Herlig og original billedbog om klippefaste meninger må afgjort henvende sig til mindre børn og politikere!

Publiceret

Fakta:

Bjerget

Forfatter: Rebecca Gugger

Illustrator: Simon Röthlisberger

340 kroner

48 sider

Forlag: Jensen & Dalgaard

Seks meget forskellige dyr (bjørnen, fåret, blæksprutten, myren, bjerggeden og sneharen) har lige så mange forskellige meninger om, hvad et bjerg er. Deres meget forskellige synspunkter starter et voldsomt skænderi, for hvem har egentlig ret? Heldigvis kommer trækfuglen forbi, og den er jo vant til at se tingene fra oven. Den stiller det gode spørgsmål: Hvem har nogensinde set det hele ovenfra? Det gør dem tavse, og de beslutter at prøve at se tingene fra andre vinkler. De går op til toppen af bjerget og kan pludselig se, at tingene vitterligt er meget forskellige. Der bliver lige frem tale om en slags forbrødring, og trækfuglen kan flyve videre efter at have ageret mediator.

Billedbogens illustrationer er meget konkrete, og hvert dyrs perspektiv vises i form af et imponerende panorama over et helt opslag uden tekst. På vej mod toppen er alle dyrene på én gang modige, bange, nysgerrige, dristige, kvikke og muntre, og da de kommer til toppen, ser de, at alt ser anderledes ud, end de havde regnet med. De kan ikke undgå at undre sig, og egentlig er det jo ganske enkelt, tænker alle dyrene.

De to schweiziske billedbogskunstnere har på en enkel og kreativ facon fortalt en tankevækkende og livsfilosofisk historie, der må kunne gøre indtryk på målgruppen. Det handler i bund og grund om det vigtige i at kunne se en sag fra flere sider. Noget, alle har brug for, hvis en god samtale skal udspille sig.