Anmeldelse:

God(nat) historie for de mindste

'Ulv, Måne og okarina' er en usædvanlig og smuk billedbog, som det er en sand fornøjelse at læse eller kigge i.

Publiceret

Fakta:

Fakta:

Ulv, Måne og okarina

Forfatter: Mette Hegnhøj

Illustrator: Mette Marcussen

310 kroner

32 sider

Forlag: Jensen & Dalgaard

'Ulv, Måne og okarina' er en (god)nat-historie, hvor Ulv med sin runde bowlerhat godt ved, hvad folk i byen mener om den. I virkeligheden er Ulv ganske blid og i virkeligheden mere bange for menneskene end omvendt. Det er derfor, den først går ud sammen med Hat, når natten falder på for at spille på sin okarina, der udsender de lifligste toner i den mørke nat.

En okarina er et blæseinstrument, som i sin moderne version blev opfundet i Italien i midten af 1800-tallet, men man mener, at oprindelsen går meget længere tilbage. Fløjtens form ligner en gåsekrop, hvilket er årsagen til navnet okarina, som betyder 'lille gås' på italiensk.

Heldigvis er den skælmske Måne med og lyser op for den angste Ulv, som lister igennem den mørke nat med dens mange lyde. Til sidst finder den et lunt leje i skovbunden og slumrer ind. RORK PYH.

For den unge læser/kigger i indskolingen er der masser at kigge på og gå på opdagelse i. Mette Marcussens fantasi sprudler, så det er en lyst at se derpå, og de mange smukke og fine illustrationer understøtter (naturligvis) Mette Hegnhøjs morsomme og stramme tekster.

Powered by Labrador CMS