Anmeldelse:

Sørøversorg og -omsorg

Seriøs og humoristisk bog om at komme videre efter at det ubegribelige er sket

Publiceret

Den 11-12-årige August mister begge sine forældre i en frygtelig bilulykke på en sommerferietur og kommer også selv alvorligt til skade. Da han bliver udskrevet fra hospitalet, havner han hos faderens gamle onkel Ben, der er noget af en særling, og som bare kaldes Piraten. Ben er Augusts eneste slægtning, han er lettere fordrukken, men er et hjertevarmt og godt menneske.

Fakta:

Fakta:

Min ven, Piraten

Forfatter: Ole Kristian Løyning

Illustrationer: Ronny Haugeland

330 kroner

170 sider

ABC Forlag

Det lykkes for de to at skabe et liv i fællesskab, selv om det for piraten Ben er noget af en kamp at forholde sig til både skolevæsen og myndighedspersoner. En dag bliver han imidlertid syg, og alt ser pludselig ret sort ud for ham, men han er overbevist om, at en tur med båden ”Nemo” over Atlanten til Caribien vil gøre ham rask igen. Han vil besøge sin bedste ven Bådsmand, der har helbredende evner. August og Piraten beslutter sig for at tage den lange og strabadserende rejse til Trinidad – og gør det.

'Min ven, Piraten' er ikke bare en røverhistorie, men en seriøs roman om sorg, om at tackle sorgen og om at komme videre. Onkel Ben er på sin særlige måde en god og uortodoks støtte for August, der kommer tættere og tættere på Ben og ved, han kan regne med ham. Romanen er en herlig uhøjtidelig og varm skildring fuld af sand fortælleglæde.

Indlysende som oplæsningsbog og i emnearbejde om sorg på mellemtrinnet.

Denne norske roman blev i 2021 nomineret til Nordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris, men vandt ikke.

Powered by Labrador CMS