Mistrivsel

Har du noget på hjertet, når det gælder børn og unges mistrivsel? Så har du nu chancen for at bidrage til Trivselskommissionens arbejde.

Folkehøring: Læreres bud på løsninger af mistrivsel ønskes

Trivselskommissionen opfordrer i dag lærere til at komme med deres bud på, hvad der skal til for at løse udfordringerne med børns og unges mistrivsel.

Publiceret

"Vi må ud af den blindgyde, vi befinder os i, hvor alle problemer forstås i sundhedsfaglige termer og i stedet forstå, at pædagogik, dannelse, opdragelse og livsoplysning er en del af svaret på de udfordringer, vi er stillet over for”.

Sådan lyder det fra formand for Trivselskommissionen og forstander på Krogerup Højskole Rasmus Meyer på Folkeskolen i dag.

Samme dag kommer der en opfordring fra Christiansborg til blandt andre lærere om at bidrage til Trivselskommissionens arbejde ved at svare på fire spørgsmål. 

1. Hvad er et godt børne- og ungeliv?

2. Hvilke udfordringer står børn og unge overfor i dag? 

3. Hvilke årsager er der til børn og unges stigende mistrivsel? 

4. Hvilke løsninger er der på børn og unges trivsel/mistrivsel?

Svarene er en del af en folkehøring, hvor alle kan bidrage til at blive klogere på børn og unges mistrivsel, men lærere er specifikt nævnt som målgruppe for høringen.

”Vores håb er, at børn og unge, forældre, pædagoger, lærere, trænere, frivillige, ja, alle, der kender til børn og unges hverdag i Danmark, har lyst til at kvalificere arbejdet med børn og unges trivsel”, lyder det fra Rasmus Meyer i forbindelse med initiativet.

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) er glad for, at Trivselskommissionen søger input til arbejdet.

”Et godt børne- og ungeliv er et fælles anliggende. Derfor håber jeg, at mange vil gribe muligheden og dele, hvad de oplever i deres dagtilbud, skole, arbejde eller forening. Det er vigtigt, når vi skal blive klogere på, hvordan vi skaber de bedste værn mod mistrivsel i barndommen og ungdommen”, lyder ministeren.

Man kan deltage i høringen her.