Anmeldelse

Sangbogen 4

Sangbogen 4

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I min gamle, lasede, blå "WH-sangbogen" står årstallet 1988 på indersiden. Op gennem 90'erne kom endnu to til, den røde og den gule. Disse udgaver har været meget flittigt benyttet i grund- og efterskoler, på højskoler, seminarier - og også i hjemmene.

Fakta:

Titel: Sangbogen 4

ISBN: 9788759820100

Pris: 449 kroner

Sider: 538 sider

Type: Bog

Forlag: Edition Wilhelm Hansen

Uanset at en del andre udgivelser er kommet på markedet i de mellemliggende år, har denne fjerde sangbog, den grønne, været imødeset med stor interesse.

Bogen er opdelt i fire afsnit, og heldigvis fylder det første "Dansk tradition" ikke ret meget. Mit gæt er, at forlaget er bekendt med, at brugerne ikke efterspørger denne del (vi har de danske sange mange andre steder). Fra nummer 93 til og med nummer 518 er således sange inden for tre hovedkategorier: "Dansk beat/rock/pop", "International beat/rock/pop" og "Kind of jazz".

Som skrevet i forordet: En række numre, der naturligt burde have været inkluderet, er af rettighedsmæssige årsager udeladt, men når det er sagt:

Bogen er en guldgrube af numre, først og fremmest tilbage fra flowerpower-tiden og frem til Duffy's "Warwick Avenue" og Carpark North's "More". Mange af sangene er trykt andre steder, men denne bog udvider den almindelige brugers tilgængelighed til pop/rock-scenen meget betydeligt.

Så er det egentlig ikke så interessant, om det er de "rigtige" Kashmir- eller Saybia-sange, der er med. Man fornemmer tydeligt et grundlæggende kriterium i retningen af, at de respektive kunstneres største kommercielle succeser er med.