Anmeldelse:

Klassiker, som stadig holder

Ingen diskussion: Denne bog skal ind i musiklokalet, med på lejrskole, frem ved skoleafslutningen... Kom i gang med synge, her er både gamle kendinge og nye yndlingssange.

Publiceret

Fakta:

Dansk Sang 500

Redaktion: Søren Bechmann, Anders Medum Groth, Lars Thor Larsen, Jakob Fauerholt, Niels Leonhard Rebsdorf og Ebbe Kaad Jakobsen.

Nodebog med spiralryg 500 kroner

528 sider

Tekstbog 150 kroner

320 sider

Forlag: Dansk Sang

'Dansk Sang 500' er den nyeste udgave af den klassiske skolesangbog 'Dansk Sang'. Bogen udkom første gang i 1988 med 400 sange og gennem årene er bogen blevet tykkere og tykkere, så i den nyeste udgave er der 500 sange at vælge imellem. 

Bogen er, som i de tidligere udgaver kendetegnet ved et bredt udvalg af sange på flere sprog. Den er således proppet med sange, til en hver smag og en hver lejlighed. Vi, der kender bogen fra tidligere udgaver, vil opdage at den er struktureret anderledes end vi har været vant til. Et eksempel på dette kan ses i at afsnittet med årstidens sange, er vendt om, så dette begynder med sensommersange. På den måde passer sangbogen og skoleåret sammen. Der er også kommet nye hovedkategorier til i indholdsfortegnelsen. Et eksempel på en ny kategori er “Min hverdag”. Her finder man sange som Min fars nye kæreste, side om side med klassikeren I min klasse

Det, der alle dage har været det gode ved 'Dansk Sang', er at udvalget af sange er så bredt og mangfoldigt. Vi kan stadig synge Katinka, Katinka og Mads Dos men vi kan variere det med nyklassikere som Kære Linedanser og I en kostald under en stjerne. Sidstnævnte er et godt eksempel på en sang der har haft et langt liv ude på skolerne og som nu har fundet vej til 'Dansk Sang'.

I virkeligheden er det ret ligetil med 'Dansk Sang 500'. Den hører hjemme i et hvert musiklokale. Der er sange til store og små, til unge og gamle, til den lærer der synes det er vigtigt at eleverne også kender ældre sange, foruden alt det nye, de allerede kender. Der er kultur, tradition og historie i mange af sangene og det brede udvalg gør at alle kan være med. Nodeudgaven, der også har becifringer, er med en stor spiralryg og med et praktisk omslag af plastic. Så den er glimrende egnet til at komme ned i tasken og med på lejrskole, ud til bålet og ned til stranden. Bogen skal bruges, og det kan den nemt. Det er bare at begynde at synge. Måske finder vi alle en sang, eller syv, vi ikke kendte i forvejen, og som vi kan føje til listen over vores yndlingssange. 

Når hylden i musiklokalet skal opdateres, så er 'Dansk sang 500' et oplagt og sikkert valg. Den rummer det man har brug for i hverdagen. Og den kan bruges i mange år.