Der er sket meget, siden Lærerstuderendes Landskreds i 2019 fik Danmarks Lærerforenings kongres til at forpligte sig til at arbejde for undervisning i bæredygtighed. Blandt andet er der etableret otte partnerskaber mellem elev-, studenter- og fagorganisationer i hele uddannelsessystemet, og de er kommet på finansloven. Og nu har partnerskaberne for Uddannelse for Bæredygtig Udvikling (UBU) fået 16 mio. kr. fra fire store fonde.
"Det her er virkelig stort", siger Emilia Bøge Caliskan, forretningsudvalgsmedlem i Danske Studerendes Fællesråd (DSF) og fremhæver, at hele sektoren – både ledere, undervisere, elever og studerende – nu står sammen om at få grøn omstilling og bæredygtighed ind i kernen af vores uddannelsessystem.
Villum Fonden, Nordea-fonden, Grundfos Fonden og Novo Nordisk Fonden har lovet at støtte partnerskaberne frem til 2027.
Fokus vil blandt andet være på efteruddannelse, som ifølge UBU er en gennemgående barriere i forhold til at få arbejdet med bæredygtig (ud)dannelse op i fart.
”Blandt undervisere er der et stort gåpåmod og vilje til at tage ansvar og ruste børn og unge til at adressere vor tids store kriser. Men vi ved også, at mange lærere oplever det som en udfordring at undervise i bæredygtighed på grund af emnets kompleksitet. De efterspørger både bedre undervisningsmaterialer og efteruddannelse. Vi skal dele gode erfaringer og skubbe på for, at UBU også integreres i uddannelsernes lovgivning og rammeværk”, siger Niels Jørgen Jensen, der er næstformand for Danmarks Lærerforening og tovholder for UBU-partnerskabet for grundskolen.
Millionstøtte til undervisning i bæredygtighed
Vi har lavet en ny flot platform. Desværre kunne vi ikke flytte de gamle profiler, så hvis du vil kommentere en artikel, skal du oprette en profil. Og er du ny i debatten – så velkommen til. Tjek eventuelt vores retningslinjer for debatten.
Tak fordi du deltager.