Svend Thorhauge - ny leder af læreruddannelsen i Aarhus.
Svend Thorhauge - ny leder af læreruddannelsen i Aarhus.

Politisk eks-formand skal lede landets største læreruddannelse

Den tidligere landsformand for de Radikale, Svend Thorhauge, skal være leder af landets største læreruddannelse på Via i Aarhus.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Han er tidligere højskoleforstander, redaktør, kulturnatsleder, teaterproducent, akademileder og nok mest kendt for sine seks år som landsformand for Det Radikale Venstre.

Men nu kan Svend Thorhauge snart lave endnu en tilføjelse til sit CV. Fra 1. december tiltræder han stillingen som uddannelsesleder på landets største læreruddannelse på Via i Aarhus - og det gør han med "sug i maven og et forsøg på den rette balance mellem hurra og ydmyghed", som han selv skriver på Facebook.

Her understreger han også, at folkeskolens opgave ikke mindst er at udvikle elevernes erkendelse og fantasi og give dem tillid til egne muligheder.

"En sådan folkeskole bedrives af fagligt grundfæstede lærere, som kan åbne verden for eleverne, skabe relationer til og mellem eleverne; som har faglig tryghed, så de med pædagogisk og didaktisk overskud kan træde ind og være myndiggørende autoriteter for et klassefællesskab, hvor alt hver dag er på spil for den enkelte elev; hvor skolen er alt om at gøre og samtidig porten til resten af livet.

Det er et kæmpe ansvar, vi både giver og kræver af skolens lærere. Derfor skal vi give dem en uddannelse, så de kan møde den opgave med gnistrende øjne og virkelyst", siger den nye uddannelsesleder.

Svend Thorhauge afløser Britta Riishede, der går på pension. Hun skal dog i en overgangsordning fungere som en form for mentor for sin afløser.

Powered by Labrador CMS