Ud over Peter Boyford og Kira Glistrup (begge på billedet) er det nye grundbogssystem udviklet af lærerne Pia Barkholt Nielsen og Mikkel Mollerup Thøgersen
Ud over Peter Boyford og Kira Glistrup (begge på billedet) er det nye grundbogssystem udviklet af lærerne Pia Barkholt Nielsen og Mikkel Mollerup Thøgersen

Nyt grundbogssystem til indskolings-matematik

Et nyt grundbogssystem kombinerer analoge bøger og digitale muligheder. Systemet er udviklet af lærere og kan afprøves gratis af alle matematiklærere indtil sommerferien.

Publiceret Senest opdateret

Opdateret kl. 14.30. Det fremgik tidligere, at forlagene Skoletip og Skoledu havde fusioneret og sammen stod bag det nye grundbogssystem. Dette er en fejl. Det er alene Skoletip, der står bag det systemet, og de to forlag er ikke fusioneret. Redaktionen beklager fejlen.

Indtil sommerferien har landets matematiklærere i indskolingen mulighed for gratis at afprøve et nyt grundbogssystem.

Systemet hedder Supermatematik og er udviklet af Skoletip.

Systemet består af to analoge bøger til hvert af indskolingens klassetrin, og det suppleres af muligheden for at finde flere opgaver på supermatematik.dk. På siden er der også spil og forslag til værktøjer og dybdearbejde med temaerne.

”Vi har længe haft et ønske om at skabe lige præcis det bogsystem, vi selv har ønsket os, og med de erfaringer vi har fra vores mange år som lærere, har vi brugt de sidste år på at skabe Supermatematik,” siger en af stifterne, Peter Boyford, i en pressemeddelelse. Samlet står fire matematiklærere, der har arbejdet i folkeskolen, bag det nye system.

Der en video til hver af opgaverne i bøgerne, hvor både lærer og børn får et forslag til en didaktisk tankegang. Bøgerne kan gennemgås til hele klassen på smartboard via en tavleapp, som også understøtter tegne‑ og måleværktøjer. Læreren har mulighed for at opbygge egne lister af kopiark og navngive dem.

(Artikel tilrettet, red.)

Powered by Labrador CMS