Anmeldelse:

Læs chatbots anmeldelse af bog om chatbotter

Anmelderen har brug 6 minutter på at instruere ChatGPT i at skrive denne anmeldelse. Til sammenligning brugte han 55 minutter på at skrive en anmeldelse selv. Er den ekstra tid givet godt ud? Bedøm selv her...

Publiceret Senest opdateret

Fakta:

Chatbottens revolution - ChatGPT’s guide til sig selv og råd til det gode liv

Forfattere: Nick Allentoft og ChatGPT

120 kroner

102 sider

Forlaget Samfundssind

I et litteraturunivers, hvor genrer og formater kontinuerligt udvikler sig, er "Chatbottens Revolution – ChatGPTs guide til sig selv og råd til det gode liv" et forfriskende og nysgerrighedsvækkende indslag. Bogen, som fungerer som en samtale mellem forfatteren og den kunstige intelligens, ChatGPT, er en indgående undersøgelse af de muligheder og udfordringer, som AI bringer til vores hverdag.

Formatet består primært af prompts og svar mellem menneske og maskine. Dette giver et unikt indblik i AI's evner til at generere indhold og forstå menneskelig dialog, hvilket gør det til et fascinerende studie. Samtidig gør formatet bogen vanskelig at vurdere, da det afviger fra den traditionelle narrative struktur, vi normalt forbinder med litteratur.

Forfatterens prompts er velskrevne og tankevækkende, der viser en dyb forståelse for de komplekse spørgsmål, som AI rummer. Desværre mangler der metakommunikation og refleksion over de specifikke prompts. Dette kunne have givet mere dybde til diskussionen og tilføjet flere nuancer til de ofte komplekse emner, som AI berører.

Forfatterens forord og efterskrift fungerer som solide bærebjælker for bogen. De giver både en introduktion til og en sammenfatning af ChatGPT's funktion og potentiale, hvilket hjælper med at placere de efterfølgende dialoger i en større sammenhæng.

Sådan gjorde vi:

Anmelderen skrev et prompt til chatbotten ChatGPT og bad den skrive en anmeldelse af bogen med pointer, han formulerede i promtet, som lød således:

"Skriv en anmeldelse af en bog til Folkeskolen.dk. Bogen hedder ”Chatbottens Revolution – ChatGPTs guide til sig selv og råd til det gode liv”. Mine pointer i forhold til bogen er

· Det er en ny genre af bog som består af prompts- og svar, hvilket gør den svær at vurdere

· Forfatteren er en habil prompter og stiller interessante spørgsmål

· Der er et godt forord og efterskrift som er skrevet af forfatteren selv

· Jeg mangler metakommunikation og refleksion over de specifikke prompts

· Indholdet i bogen stritter i for mange retninger

· Bogen er lidt en gimmick, mere end stort værk

Anmeldelsen skal være 2000 tegn"

Anmelderen brugte 6 minutter på at formulere sit prompt

Bogens største svaghed ligger i dens manglende koherens. Indholdet har tendens til at stritte i for mange retninger, hvilket gør det svært for læseren at danne en samlet forståelse af emnet.

Selvom bogen kan betragtes som en gimmick, giver den et vigtigt indblik i en teknologi, der spiller en stadig større rolle i vores samfund. Som en introduktion til AI og dens evner, er "Chatbottens Revolution" en interessant og underholdende læsning. Men for de læsere, der søger dybdegående analyse og refleksion, kan bogen føles en anelse overfladisk.

Samlet set er "Chatbottens Revolution – ChatGPTs guide til sig selv og råd til det gode liv" et nytænkende værk, der udfordrer vores opfattelse af, hvad litteratur kan være. Det er dog en bog, der mest vil appellere til de læsere, der er interesserede i teknologi og dens indvirkning på vores liv og samfund.

Læs også anmelderens selvskrevne anmeldelse af samme bog her.