It

Kommune laver valgfag om kunstig intelligens

I Vallensbæk Kommune vil eleverne fremover kunne vælge et valgfag om AI. 

Publiceret

I første omgang er det eleverne på Egholmskolen i Vallensbæk, der har kunnet vælge det nye valgfag om kunstig intelligens (AI). 

Men planen er, at valgfaget skal bredes ud til alle kommunens 9. klasser, og der vil også næste skoleår tilbydes undervisning i kunstig intelligens til elever på mellemtrin og de øvrige årgange i udskolingen.

Det skriver Vallensbæk Kommune i en pressemeddelelse.

Valgfaget løber over seks uger, hvor elever, lærere, vejledere og konsulenter samarbejder om at undersøge, hvornår og hvordan chatbots kan indgå i arbejdsprocesser. 

Kommunen skriver, at valgfaget har til formål at ruste eleverne til at træffe velinformerede beslutninger om anvendelsen af Kunstig Intelligens. 

Undervisningen vil blandt andet handle om at få en dybdegående forståelse af begreber som bias, stereotyper og håndtering af data. 

"Der vil også være fokus på de etiske overvejelser, der følger med interaktionen med chatbots, og spørgsmålet om, hvordan vi som samfund kan bevare kontrol over teknologien og undgå at lade teknologien styre os", siger digitaliseringskonsulent i Vallensbæk Lars Munch.

Skal bidrage til eksamener i andre fag

Kommunen skriver også, at elevernes egne produktioner med brug af AI skal bidrage til deres eksamener inden for kultur og natur. 

Inden for naturfagene vil eleverne arbejde med at udvikle en Machine Learning-model, der kan scanne objekter med kameraet og belyse komplekse problemstillinger som vandstand, miljøbelastning på afgrøder og affaldssortering.

I kulturfaget vil eleverne lave en eksamensproduktion ved hjælp af Kunstig Intelligens, hvor de skaber 360 graders billeder af forskellige områder og kulturer. Disse billeder vil indeholde interaktive elementer som tekst, billeder, videoer og lyd for at formidle elevernes viden om historie og kultur på en nyskabende måde.