England vil forbyde mobiltelefoner i alle skoler

I England vejledes skoler til at forbyde telefoner, og regeringen overvejer at gøre forbuddet lovpligtigt.

Publiceret

Det britiske undervisningsministerium vil have landets skoler til at forbyde brug af mobiltelefoner i skoletiden.

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

"Brug af mobiltelefoner bør forbydes i skoler i hele England for at forbedre adfærden", siger undervisningsminister Gillian Keegan.

Den nye vejledning støtter således skoleledere i at gøre mobiltelefoner forbudte både under undervisning og i elevernes frikvarterer.

Hvis skolerne undlader at implementere dette, vil regeringen i stedet overveje at lovgive på området, så den nye vejledning bliver lovpligtig, fremgår det.

Formålet er at "håndtere forstyrrende adfærd og online mobning og samtidig øge opmærksomheden i undervisningen", lyder det i meddelelsen.

"Det her er et fantastisk skridt fremad for at sikre, at elever er i stand til at arbejde, lære og vokse på et sted, som er frit for den distraherende indflydelse fra mobiltelefoner", siger Tom Bennett, som er rådgiver på området for skoleadfærd.

"Skoler, der allerede har forbudt mobiltelefoner, rapporterer, at elever er tryggere, gladere og kan fokusere meget mere, end de kunne før - og det er også populært blandt dem".

Der er bestemte undtagelse til vejledningen, fremgår det. Eksempelvis for børn der af medicinske årsager har brug for deres telefoner.

Med det vejledende forbud lægger England sig på linje med lande som Frankrig, Italien og Portugal.

Også i Danmark har skolelevers brug af mobiltelefoner været mål for debat.

Her har børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) tidligere i år opfordret til, at skolerne prioriterer analog undervisning og begrænser brugen af skærmen.

Han mener, at skolerne fortsat skal have selvbestemmelse, men vil dog ikke afvise, at det kan ende med lovgivning og et forbud på området.

/ritzau/