Det er ikke kun den danske undervisningsminister, der har fokus på elevernes skærmforbrug. I Sverige sætter regeringen ekstra penge af til nye fysiske undervisningsmaterialer
Det er ikke kun den danske undervisningsminister, der har fokus på elevernes skærmforbrug. I Sverige sætter regeringen ekstra penge af til nye fysiske undervisningsmaterialer

Sverige ønsker også mindre skærmtid: Afsætter penge til fysiske undervisningsmaterialer

Den svenske regering vil mindske elevernes skærmforbrug i skolen ved at tilføre flere midler til undervisningsmaterialer og skolebøger.

Publiceret

Hvis børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) mangler inspiration til, hvordan undervisningen i folkeskolen bliver mindre digital, kan han måske finde inspiration hos sin svenske kollega.

For den svenske skoleminister Lotta Edholm har meldt ud, at man i år vil investere 685 millioner svenske kroner i undervisningsmaterialer og fysiske lærebøger og herefter en halv milliard svenske kroner årligt de næste to år, skriver Politiken.

Skoleministeren skrev i december et indlæg til det svenske medie Expressen, at digitaliseringen i skolerne i høj grad har "været et eksperiment”, og at der har været ”en ukritisk holdning til digitalisering”.

De ekstra midler skal give skolerne ”mulighed for at købe lærebøger af høj kvalitet”, lyder det fra skoleministeren.

Hvis Mattias Tesfaye skal lykkes med at mindske skærmtiden i de danske skoler, kræver det ifølge formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen investeringer i ”materialer, andre former for undervisningsmaterialer, faglokalerne, musiklokaler”.

”Alle de fysiske rammer, så læreren kan skabe de her fede undervisningsforløb, som er varierede”, siger han til Politiken.

Powered by Labrador CMS