Forskning

Jeg glæder mig meget til at følge de spændende forskningsprojekter, som i dag har modtaget bevillinger”, siger uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund.

Nye millioner til skoleforskning i læring og trivsel

Danmarks Frie Forskningsfond har uddelt godt 40 mio. kr. til 11 forskningsprojekter om læring og trivsel i folkeskolen, og hvordan man kan skabe stærkere forskningsmiljøer for erhvervsuddannelserne.

Publiceret

Hvilken betydning har mangelfulde matematikkundskaber for unges evne til at skabe en stabil og uafhængig voksentilværelse? Kan en læseindsats for svage læsere også fremme trivslen blandt elever? Og hvilke pædagogiske aktiviteter gør overgang fra børnehave til skole bedre for børnene?

Det er nogle af de forskningsemner inden for folkeskoleområdet, som netop har fået midler fra Danmarks Frie Forskningsfond.

”Uddannelse skaber bedre muligheder for den enkelte og for samfundet, og i fremtiden får vi brug for alle, hvis vi skal sikre vores velfærdssamfund. Derfor er det utrolig vigtigt at styrke videngrundlaget for læring og trivsel i både folkeskolen og på erhvervsuddannelserne”, siger uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund i en pressemeddelelse.

Danmarks Frie Forskningsfond har i alt uddelt omkring 40 millioner til 11 forskningsprojekter om folkeskolen og erhversuddannelserne.

”Det bidrager til at gøre os klogere på, hvad der udgør en god skolegang, og hvordan vi kan øge kvaliteten på vores uddannelser, når vi i regeringen tager fat på det videre reformspor på uddannelsesområdet. Jeg glæder mig meget til at følge de spændende forskningsprojekter, som i dag har modtaget bevillinger”, siger uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund.'

Læs mere om de nye forskningsprojekter om folkeskolen her.

Læs  mere om de nye forskningsprojekter om erhvervsuddannelserne her.