Debat

Debat: Hjælp mig med at lægge pres på vores regering

Publiceret Senest opdateret

Kære lærer og pædagog i folkeskolen. Jeg skriver til jer i håbet om, at I vil hjælp mig. Jeg er en forældre, der snarligt skal have sin førstefødte i folkeskolen. Jeg er imidlertid frustreret og bekymret over folkeskolen i sin nuværende form.

Set udefra virker kombinationen af inklusionsreformen, den kortere forberedelsestid fra OK13 og folkeskolereformen som virkelig uheldig cocktail skabt af for mange kokke, der ikke rigtig har haft overblik over helheden af det enkelte tiltag. Kort sagt har der været alt for mange ambitioner fra andres side af, men langt fra nok ressourcer til at indfrie dem. Det har givet en skole, som er blevet meget skrøbelig overfor ting, der går galt. Og i de værste tilfælde, bliver nogen børn tabt på gulvet unødvendigt. Men det ved I sikkert mere om end jeg.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg har dog valgt at gøre noget ved det. Jeg har oprettet et borgerforslag, hvor jeg har forsøgt efter bedste evne at give et bud på, hvordan folkeskolen kan blive bedre. Forslaget er simpelt – forkort antallet af undervisningstimer og lad den enkelte skole bestemme, hvordan de overskydende personaletimer skal fordeles på skoledagen.

Jeg tillader at linke til det her: https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-10856

Jeg ved godt, at borgerforslaget ikke er en quick-fix eller løser alle problemer, men jeg håber, at I kan se ånden i forslaget: Tanken om at kvalitet er bedre end kvantitet, tanken om at fagpersoner, ikke konsulenter, ikke forældre, ikke politikere, ikke forvaltningen skal bestemme, hvordan skolen tilrettelægger undervisningen.

Så hjælp mig med at lægge pres på regeringen! Det koster 1 minut af din tid.