Folkeskolens debatregler

Publiceret Senest opdateret

Målet med Folkeskolens debat er at skabe et forum, hvor meninger kan brydes i et trygt fællesskab blandt skolens stemmer.

Det skal være et sted, hvor alle kan få lov til at komme til orde og bidrage med relevante inputs.

Vi tror på, at vi med respekt for hinandens forskellige synspunkter kan skabe en mere kvalificeret debat, der gør os alle sammen klogere.

Det bedste fællesskab skaber vi ved at:

- deltage aktivt i debatten: Du må meget gerne dele din holdning, bidrage med erfaringer fra din hverdag eller folde dit argument ud med nuancer, så vi i fællesskab kan gøre hinanden klogere.

Deltag i debatten:

  1. Indlæg må fylde 4-600 ord
  2. Medsend et billede 
  3. Send dit indlæg til 
    debat@folkeskolen.dk 

- holde os til emnet: Overvej, om din kommentar handler om indholdets emne. Det er mest givtigt at debattere, når vi taler om det samme.

- bevare den gode tone: Du må meget gerne være kritisk, hvis du holder en god tone og er respektfuld over for dem, du debatterer med. Skriv ikke noget, du ikke ville kunne sige ansigt til ansigt. Gå efter bolden – ikke personen. Sarkasme og ironi fungerer sjældent godt på skrift og kan nemt misforstås, så hold dig hellere fra det.

- støtte fællesskabet og hinanden: Vær med til at sprede en god energi med et like eller en konstruktiv kommentar til andres bidrag i debatten. På den måde er du med til at skabe et debatforum, som er værd at bruge sin tid på.

For at skabe et trygt online-fællesskab for os alle, kan vi vælge at slette kommentarer og i yderste tilfælde udelukke brugere, der ikke bidrager konstruktivt.

Vi sletter din kommentar eller udelukker dig, hvis du:

- laver personangreb eller bruger øgenavne.

- ikke holder dig til det oprindelige emne. Vi opfordrer til, at du i stedet skriver din kommentar under en artikel/debatindlæg/inspirationsindlæg med det tema, du er interesseret i.

- spammer, gentager pointer eller på anden vis afsporer debatten.

- bruger sprog som er upassende, hadefuldt, diskriminerende, krænkende, racistisk eller truende. 

- har en falsk profil eller ikke deltager med dit rigtige navn. 

- deler indhold, som er af kommerciel karakter.

Debatreglerne gælder på samtlige Folkeskolens platforme samt sociale medier.

Reglerne træder i kraft 1. december 2023. 

Dine persondata

For at skrive kommentarer på folkeskolen.dk, skal du oprette en Hyvor-kommentarprofil (det kan ske under den artikel/det indlæg, du ønsker at kommentere). 

Debatindlæg indsendes til debat@folkeskolen.dk

Se her, hvordan vi håndterer dine persondata: