Anmeldelse

Global Conflicts: Latin America
Global Conflicts: Latin America

Global Conflicts: Latin America

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I "Global Conflicts: Latin America" er det dilemmaet, der er undervisningsmaterialets omdrejningspunkt. Materialet tager fat i konflikter fra Bolivia, Guatemala og Mexico. Gennem spillet belyses dilemmaer omkring emigration, gældsslaveri, korruption, racisme og politiske spil. Dialoger bruges til at indsamle viden om konflikten, og der hentes argumenter fra de forskellige sider. Argumenterne skal bruges i et afsluttende interview, der danner baggrund for en avisartikel. Efter interviewet vurderes din succes som reporter.

Fakta:

Titel: Global Conflicts: Latin America

Type: Spil

Forlag: Serious Games Interactive

Lærervejledningen giver et godt overblik, inden spillet går i gang. Bemærk den indbyggede journal, som er et vigtigt element, hvis man vil klare sig godt i spillet. Det er en vigtig detalje at gøre eleverne opmærksomme på. Endelig kan læreren i vejledningen finde en guide til gennemførelse af spillet.

Materialet lægger op til et forløb i computerrummet, hvor alle arbejder samtidig med udgangspunkt i spørgsmål fra hæftet med elevopgaver. Imidlertid har materialet også potentiale i andre forløb, hvor spillet kan indgå som en del af et større projekt. Det kunne ske som et rollespil over de mennesker, vi møder i spillet. Klassen kunne bygge videre på deres historier og i rollerne som unge fra Latinamerika give dem stemmer gennem små videoklip, podcasts eller blogs, hvor de fortæller deres vinkel på familiens historier. Eleverne bruger deres viden fra spillet til at søge flere informationer på nettet. Personerne fra spillet kunne spille birollerne som forældre eller søskende og dermed være med til at sætte scenen for de unges fortællinger.

Powered by Labrador CMS