Anmeldelse

Francais Formidable 7
Francais Formidable 7

Fornuftig forlængelse

Det bliver sværere og sværere for skoler med fransk som tilbuds- og/eller valgfag at ignorere nødvendigheden af en ny, rød tråd. Lad os derfor tage et blik på undervisningsmaterialet for den årgang, hvor det hele tidligere begyndte: 7. klasse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den nye "Formidable" for 7. placerer sig fornuftigt i en rimelig forlængelse af det niveau, hvor den tidligere "Formidable" slap. Vi er stadig i de simpleste sætningskonstruktioners tid, nu tematiseret op omkring personlige præsentationer, fritidsfokusser, kropsbeskrivelser, et besøg i børnenes Paris og, endelig, en lille rejse ud i det fransktalende Europa. Det er fine emner, der ikke er for komplekse, men samtidig vil udfordre udskolingens yngste i et tilpas omfang.

Fakta:

Titel: Francais Formidable 7

Forfatter: Fabienne Borresen, Mie Schrøder

Illustrator: Anja Gram

Pris: 148

Sider: 64

Type: Bog/web

Forlag: Alinea

Pris: 68

Sider: 48

Type: Hæfte

Pris: 1494

Sider: 75

Type: Lærervejledning

Som garvet bruger af "Formidable"-systemet støder man med nyudgivelserne ofte og måske reelt for ofte på gengangere, der ganske vist er shinet betragteligt op, men som stadig er genbrug fra det gamle systems forskellige niveauer. Man kan derfor øjebliksvist spørge sig selv som fransklærer, hvorfor forlaget insisterer på tekstlig genanvendelse i så høj en grad, at det periodevist kan opleves som primært en layoutmæssig fornyelse at arbejde med materialet. Ikke desto mindre betyder den nye elasticitet med flere årgange i andet fremmedsprogsforløb – fra 5. til 9. eller 10. klasse – at skolebibliotekerne må og skal opdateres og indkøbe nyt for kontinuitetens skyld. Og den nye "Formidable" er der faktisk også blevet arbejdet grundigt på med netop dette formål.

Systemet for 7. (og øvrige årgange for udskolingen) består af elevgrundbogen med varierede mundtlige kommunikative lege og opgaver, hvor læreren af og til vil møde de omtalte gengangere, en afgjort professionelt udformet didaktisk lærervejledning og ikke mindst et fremragende engangshæfte til eleverne med lytteøvelser og skriftlige opgaver, hvilket er en fornyelse, der med stor sandsynlighed vil virke tiltrækkende på de fleste elever. En engangshæfte skaber ejerskab over egenlæringen. Ved køb af materialet opnås samtidig adgang til kopiark og interaktive spil på hjemmesiden. Til denne generation pointerer forlaget med rette: "Har du bog, har du web". Og det er også en pointe for den nye, uomgængelige udvikling mod it-klasser.

Powered by Labrador CMS