Uskolet

Ny sæson af "Borgen" følger Birgitte Nyborg som undervisningsminister

Publiceret

Det er lykkedes at få aktindsigt i ideudviklingen til næste sæson af “Borgen”, som holdet bag dramaserien forleden nedfældede på en papirserviet og glemte på et københavnsk værtshus:

• Birgitte Nyborg gør på en eller anden måde comeback som børne- og undervisningsminister. Reaktionen i ministeriets kantine på hendes nye, korte stritfrisure får hende straks til at forlænge klageinstansen mod mobning.

• Peter Mygind (tidligere Score-Kaj i guldjakke, nu ond Henrik Qvortrup-skurk) sender sms fra mørk gyde bag dyster bankfilial om, at Birgitte Nyborg har brug for en skarp profil. Foreslår offentliggørelse af nationale testresultater. For elever med særlige udfordringer. På ghettoskoler.

• Møde med KL, Danmarks Lærerforening og Styrelsen for It og Læring. Keeedeligt. Minister scroller nyheder og opdager, at hendes rødkindede, idealistiske aktivistsøn i en hjertevarm og naiv protesthappening har lukket en hel 4. klasse ud i friheden for at demonstrere mod lange skoledage.

• Birgitte Nyborg tager selfie på ukomfortabel måde, så vi forstår, at hun inderst inde er et alt for godt menneske til at følge med tiden.

• Journalist ringer, vil have udtalelse. Noget med inklusion. Hedetur.

• Redaktionslokale. Hende nyhedschefen fra ”Game of Thrones” kommer til at hidse sig alt for meget op over, at en medarbejder ikke kan tage værtstjansen i ”18’eren” på grund af en skole-hjem-samtale. Heldigvis kan Lars Mikkelsen berolige hende på en mandig måde.

• Drama. Nogen har fusket på Sydvangskolen. Den arktiske ambassadør med modebrillerne sendes fluks til stedet for at rede trådene ud. Dog kompliceres sagen af, at han kommer til at gå i seng med eksotisk lokalpolitiker.

• Til skældud på bælgmørkt kontor hos statsministeren. Hun er iskold og magtsyg og nordjysk på en uforudsigelig måde, og hvis sammenligningen med virkelig, nulevende statsminister bare holder nogenlunde, er det nok Putin, der skal frygte en invasion, snarere end os.

• Birgitte Nyborg erkender, at uddannelsespolitik er et benhårdt magtspil, og at folk dybest set er ret ligeglade med folkeskolen, bortset fra den korte periode hvor deres egne luksuspoder går der, inden de flyttes over på privatskole.

• Birgitte Nyborg vralter træt hjem. Sparker pumps af, dumper tungt ned i sofa. Påskeferie.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.