Fagbladet Folkeskolen

Katrine Birkedal Frich er i dag digital leder hos Videncentret Bolius.

Her er Folkeskolens nye redaktionschef

Katrine Birkedal Frich har blandt andet en fortid som leder af Danmarks Radios databaseredaktion.

Publiceret

Fagbladet Folkeskolen styrker nu journalistikken med en ny stilling som redaktionschef. 

I et stærkt felt er valget faldet på Katrine Birkedal Frich, der i dag er digital leder hos Videncentret Bolius, som er kendt for sin enkle og brugervenlige formidling af fagstof til boligejere, ikke mindst gennem nyhedsbreve og interaktive elementer. 

Tidligere har Katrine Birkedal Frich været i forskellige ledende stillinger i DR og TV 2, blandt andet som redaktør for DR’s databaseredaktion, som satte dagsorden og vandt priser med undersøgende journalistik og nyskabende formidling om alt fra momssvindel og giftig jord til sygefravær i folkeskolen.

Fagjournalistikken kender hun også fra stillinger på både Ugebrevet A4, Sygeplejersken og Ingeniøren.

”Katrine har blæst os væk med sin tårnhøje faglighed, sin originalitet og sin energi. Hun har erfaring med alt det, vi gerne vil være bedre til, og så er hun en modig, ambitiøs og empatisk leder. Kort sagt: Den perfekte kandidat til jobbet", siger chefredaktør og direktør på Fagbladet Folkeskolen Andreas Marckmann Andreassen.

Redaktionschefen får en nøglerolle i den igangværende relancering af lærernes fagmedie og skal blandt andet sikre bedre samarbejde på tværs af platforme.  

”Det er en kolossalt vigtig publicistisk opgave at lave den journalistik, som sikrer en fair og faktabaseret samtale om vores alles folkeskole. Det glæder jeg mig helt vildt til at bidrage til”, siger Katrine Birkedal Frich. 

Den nye redaktionschef tiltræder 1. august og får det daglige ansvar for mediets 14 redaktionelle medarbejdere og indtræder i ledelsen sammen med direktør/chefredaktør og mediets kommercielle chef.