Anmeldelse

Madkultur

Madkultur

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En ualmindelig og fascinerende bog, som giver læseren mulighed for at beskæftige sig med fænomenet mad fra forskellige synsvinkler. Historisk, litterært, sociologisk og antropologisk giver bogen indblik i madens virkelighed belyst fra både en humanistisk og samfundsvidenskabelig tilgang.

Fakta:

Titel: Madkultur

Forfatter: Geert A. Nielsen, Louise Schmedes

Pris: 190,25 kroner

Sider: 126 sider

Type: Bog

Forlag: Columbus

Det er befriende, at bogen præsenterer madens kompleksitet uden løftede pegefingre og forsimplede sundhedsanbefalinger. I stedet lægger den op til forståelse for netop kompleksiteten i vort forhold til mad og dens oprindelse. Mad er et fundamentalt behov, der tilfredsstilles på forskellig vis overalt på kloden. Bogen forholder sig til såvel den danske som den internationale madkultur og sætter derved både mangeltilstande og overflodsproblematikker på dagsordenen.

Bogen er inddelt i overskuelige artikler, der alle er rigt og flot illustreret. Særligt godt er eksemplerne fra anden litteratur, som giver læseren mulighed for et bredere, men samtidig overskueligt perspektiv. Ved brug af bogen til undervisning er dette en stor styrke, der lægger op til dialog og mange forskellige tilgange enten fagspecifikt eller tværfagligt. Der gives eksempler på tværfaglige opgaver sidst i bogen endda med relevante link til internetsider. Dermed bliver bogen særdeles nem at anvende. Jeg vil klart anbefale bogen til brug i korte, ungdoms- og mellemlange videregående uddannelser.

Grundlaget for en saglig og faglig dialog om mad er med "Madkultur - værsgo" til stede, og jeg håber, at elever, studerende og undervisere tager imod udfordringen.