OK24

Regionalt ansatte lærere får også efteruddannelse i overenskomst

Lærenes Centralorganisation har i dag skrevet under på et overenskomstforlig med Danske Regioner

Publiceret

Sygehuslærere og lærere på regionale specialskoler får fremover mulighed for at søge efteruddannelse i den regionale komptencefond. Det er en del af det overenskomstforlig mellem Danske Regioner og Lærernes Centralorganisation, som netop er offentliggjort. Det samlede forlig indeholder bl.a. generelle lønstigninger på 6,5 pct., et nyt anciennitetstrin til regionale konsulenter og et forhøjet tillæg til lærere i regionerne.

”Vi står med en god aftale, der giver medlemmerne markante lønstigninger allerede i år. Samtidig sikrer vi med aftalen et nyt 4-årstrin til de regionale konsulenter og lærerne i regionerne får forhøjet deres faste tillæg. Og endelig indtræder vi i den regionale kompetencefond", siger Gordon Ørskov Madsen, formand for Danmarks Lærerforening og Lærernes Centralorganisation, til dlf.org

OK24 - regionerne

Aftalerne kan hentes på dlf.org

”Jeg er tilfreds med resultatet, men det er samtidig klart, at vi er ikke i mål med alt, vi satte os for. Det ærgrer mig især, at arbejdsgiverne ikke har villet se OK24 som en anledning til at få løst nogle af de store fælles udfordringer, vi har, når det kommer til at kunne fastholde både nyuddannede og seniorer. Men så er det godt, vi forhandler igen allerede om to år, hvor vi igen kommer til at presse på for bedre arbejdsvilkår,” siger Gordon Ørskov Madsen.