Teater Hund's skole-salon

Onsdag d. 1. marts 2023 kl. 15.00-17.00 hos Teater Hund på Krudttønden, Serridslevvej 2, 2100 København Ø

Undervisere i indskolingen og mellemtrinnet inviteres til en underholdende og inspirerende eftermiddag i teatrets og filosofiens tegn.

Få inspiration til, hvordan du kan bruge teatret og forestillingernes tematik i din undervisning.

Få viden om, hvordan du kan forberede og efterbearbejde forestillinger ved hjælp af spil og undervisningsmateriale.

Se små udpluk fra kommende forestilling og tal med instruktør og skuespillere

Mød vores filosof David Mark Larsson og hør ham fortælle om filosofi i børnehøjde

Og få lidt godt til ganen – og mød hinanden.

Regler for arrangementskalenderen

Arrangementskalenderen på folkeskolen.dk er et gratis tilbud om at præsentere arrangementer fra Danmarks Lærerforening og DLF's kredse, de faglige foreninger for lærere samt andre arrangementer målrettet lærere, skoleledere, børnehaveklasseledere og vejledere/konsulenter i sektoren, hvis disse arrangementer har en deltagerpris på max. 1000 kr. Har du et arrangement, du ønsker optaget i kalenderen, kan du indsende det på email til folkeskolen@folkeskolen.dk - husk at anføre tid, sted, pris, dagsorden/emne samt kontaktinfo/link Ved andre arrangementer henvises til muligheden for at annoncere.

Sted for arrangementet:

Onsdag d. 1. marts 2023 kl. 15.00-17.00 hos Teater Hund på Krudttønden, Serridslevvej 2, 2100 København Ø

Pris: Gratis, men tilmelding nødvendig på vov@teaterhund.dk

Dagsorden:

15.00-15.10: Velkomst ved producent Kenneth Gall og Teater Hunds Lærer-Teater-Netværk. Samt præsentation af netværket. 15.10-15.25: Visning af udvalgte scener fra “TAB & VIND – en forestilling om konkurrence?”. 15.25-15.45: Oplæg ved kunstneriske leder, dramatiker og instruktør Methe Bendix om måden at gøre store temaer relevante og interessante for både små og store i teatret. Samt få et indblik i ideerne til kommende projekter. 15.45-16-00: Dialog og fælles erfaringsudveksling. Vi i teatret er ret nysgerrige på lærernes hverdag og læringsverden. 16.00-16.15: Pause og forfriskninger

16.15-16.25: Pep-talk af Rikke Petersen om brugen af SPIL og undervisningsmateriale.

16.25-16.45: Oplæg med filosof David Mark Larsson om at arbejde med filosofisk tænkning i relation til teateroplevelser.

16.45: Et koldt glas, lidt knas og networking.

Teatrets forestillinger og deres tematikker er unikt udviklet til målgruppen, og derfor ønsker vi at inspirere til, hvordan teateroplevelsen foldes mere ud, end blot en isoleret oplevelse i teatersalen. Vi ønsker med salonen at åbne det kunstneriske og skabende rum, og vi ønsker inspirerende samtaler om brugen af teater i børns udvikling. I Teater Hund arbejder med tre forestillingsforlængende greb: Spil, som eleverne selv kan spille i skolen eller hjemme. Undervisningsmateriale, som igangsættes af underviseren, samt filosofiworkshops, hvor der åbnes for forestillingen tematik. Sidstnævnte skaber rum for børns filosofiske tanker ved at forbinde æstetik, leg og undren, med konkrete bud på, hvordan man kan gribe det an i undervisningen og dermed udfolde teateroplevelsen.

Spørgsmål, som vi i Teater Hund er nysgerrige på vedr. skolelivet

· Hvilke temaer optager jer i klassen?

· Hvad vil I gerne have med hjem fra en teaterforestilling?

· Er det, at der findes undervisningsmateriale eller spil til forestillinger, vigtigt for jer?

· Hvilke samarbejder/aktiviteter udover forestillinger kunne I tænke jer fra et teater?

· Skal valget af en forestilling kunne passe ind i en læreplan/læseplan?

· Hvor mange gange om året vil I gerne i teatret med jeres klasse? Hvor mange gange om året kan I gå i teatret med jeres klasse?

· Hvordan/hvornår på året planlægger I skoleårets teaterture? Skal I "spørge nogen om lov"/kunne retfærdiggøre det i forhold til læreplaner?

Webadresse:

https://www.teaterhund.dk/arrangement/laerer-teater-salon/

Kontaktinformation/tilmelding

vov@teaterhund.dk