Vi står et stærkt sted med en stærk ny formand, en stærk organisation, og vi har kæmpestor indflydelse i vores påvirkningsarbejde. Jeg kan godt være bekendt at gå på det her tidspunkt, siger Dorte Lange.

Dorte Lange genopstiller ikke som lærer-næstformand

Lærerforeningen skal vælge ny næstformand på kongressen i september. Næstformand siden 2011 Dorte Lange har besluttet ikke at genopstille til posten.

Publiceret Senest opdateret

Danmarks Lærerforening skal vælge ny næstformand til efteråret.

Det meddelte den nuværende næstformand, Dorte Lange, onsdag eftermiddag som det sidste punkt på hovedstyrelsens møde.

”Jeg har haft tre perioder som næstformand, før det en periode som udvalgsformand og før det en lang periode som kredsformand og tillidsmand. Al den erfaring, jeg efterhånden har fået, har den bagside, at det godt kan ende med at blive lidt rutinepræget. Sådan er det ikke endnu, jeg går stadig nysgerrigt til jobbet. Men med udsigt til en fire-årig periode mere, så begynder jeg at føle, at jeg har set tingene før,” sagde Dorte Lange til hovedstyrelsen.

”Samtidig synes jeg, at tiden er rigtig nu. Vi står et stærkt sted med en stærk ny formand, en stærk organisation, og vi har kæmpestor indflydelse i vores påvirkningsarbejde. Jeg kan godt være bekendt at gå på det her tidspunkt,” fortsatte hun.

Dorte Lange understregede, at hun bliver på posten, indtil mandatet udløber. Det sker efter DLF’s kongres til september, hvor både for- og næstformand er på valg.

”Jeg fortæller det til jer allerede nu, fordi der selvfølgelig skal være mulighed for at have nogle vigtige samtaler om, hvem der vil stille op til posten efter mig,” sagde næstformanden.

Dorte Lange

Dorte Lange, 61, har været næstformand i Danmarks Lærerforening i 12 år til efteråret. Senest vandt hun posten i kampvalg mod Morten Refskov i 2019. Siden 2016 har hun en af seks vicepræsidenter i den europæiske lærerforening Etuce.

Dorte Lange er uddannet lærer fra Aalborg Seminarium i 1995 med dansk og historie som linjefag. Hun blev ansat som lærer på Hjallerup Skole i Nordjylland og derefter på Ny Holte Skole i Søllerød Kommune i Nordsjælland, hvor hun blev tillidsrepræsentant i 1997. Hun blev formand for Rudersdalkredsen i 2001.

Privat er hun mor til to voksne døtre - og så rider hun islænder.

Gordon Ørskov genopstiller

Efter Dorte Langes udmelding tog formand Gordon Ørskov Madsen ordet for at komme med en meddelelse i samme boldgade.

Han har besluttet, at han genopstiller som formand.

”Det er naturligt i forlængelse af Dortes udmelding, at jeg fortæller jer, at jeg har tænkt mig at genopstille. Jeg har rigtig meget mod på opgaven. Jeg synes ikke, at jeg er færdig endnu,” sagde Gordon Ørskov Madsen.

Alle DLF-medlemmer kan stille op til valget, men i efteråret vedtog hovedstyrelsen, at man ikke længere kan stille op helt frem til selve valghandlingen på kongressen. Man skal melde sig som kandidat senest tre uger før valget, og det betyder, at hvis du har ambitioner om en af topposterne, skal du meddele dit kandidatur senest den 29. august kl. 16.

Fristen er indført, for at der er mulighed for at gennemføre en valgmødeturne før selve valget. Og - til forskel fra formandsvalget i 2020 - så bliver valgmøderne åbne for alle medlemmer af Danmarks Lærerforening. Det er dog fortsat kongressen, der som Lærerforeningens højeste myndighed vælger formand og næstformand for en fire-årig periode.