"Flere forældre bruger os og supplerer med privat lektiehjælp i stedet for at flytte deres barn til en privatskole", siger Søren Gøtterup-Tang fra MentorDanmark

Efterspørgslen efter privat lektiehjælp stiger

Trods lektiecafeer på folkeskolerne oplever et stort private lektiehjælpsfirma, at der er voldsom efterspørgsel på dem. Omkring 150 nye familier henvender sig om ugen til MentorDanmark, der har måtte oprette venteliste flere steder i landet. Ofte vælger forældrene ekstra lektiehjælp i stedet for at flytte barnet til privatskole. I alt 6000 familier i landet bruger lektiehjælpsfirmaet.

Publiceret

Undersøgelse om lektiehjælp

54 procent af lærerne vurderer, at effekten af lektiehjælpen iskolen hverken er positiv eller negativ, når det gælder elevernesfaglige udbytte. Det svarer de i en ny undersøgelse foretaget forFolkeskolen af Scharling Research i (april 2015).

18 procent mener, lektiehjælpen er negativ eller meget negativ, og 14 procent mener, at den har en positiv effekt påelevernes faglige udbytte. Lærerne vurderer effekten en smule merenegativt nu end ved en lignende undersøgelse i september 2014.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Flere forældre bruger os og supplerer med privat lektiehjælp i stedet for at flytte deres barn til en privatskole. Det er en melding, forældrene ofte giver os", fortæller Søren Gøtterup-Tang, der er forretningsudvikler i MentorDanmark. Firmaet står for lektiehjælp, mentorer og vejledning af børn og unge.

"Tidligere var det naboens datter, der gav lektiehjælp. Nu ringer forældrene til os. Lige nu har vi en venteliste på 465 familier. Vi har størst efterspørgsel til udskolingselever og især op til årets afsluttende prøver, men det er alle aldersgrupper af elever, vi har".

Søren Gøtterup-Tang fortæller, at de i firmaet gør meget ud af at matche det enkelte barn med den rette lektiehjælper, både når det handler om faget, personlighed og elevens læringsstil.

MentorDanmark tilbyder både lektiehjælp til enkeltelever og til små grupper op til tre elever. Det drejer sig om grundskole og gymnasium.

Lærere i undersøgelse: Det faglige niveau lider under reformen 

Var ikke tilfredse med fagligt niveau

Lisbeth Bruhn-Hansen fra Hørsholm er en af de forældre, der har købt lektiehjælp til sin datter Almaliva i 2. klasse.

"Vi var ikke helt tilfredse med skolen. Der var meget uro i klassen og pigefnidder. Vores datter trivedes ikke hundrede procent, og efter børnehaveklassen og starten af 1. klasse var vi ikke tilfredse med det faglige niveau. Derfor overvejede vi at flytte hende til en privatskole. Vores datter er stærkere i skrift og tale end hun er på tal, og vi ved som selvstændige butiksindehavere, at det er vigtigt at kunne matematik, hvis man vil begå sig. Jeg er selv sproglig student og har kæmpet meget med tallene", fortæller Lisbeth Bruhn-Hansen.

Lockout og '9.z mod Kina' gav rygvind til privat lektiehjælp 

 

 

Forældrene har undervejs talt med lærerne om det faglige niveau, og de har tidligere prøvet selv at hjælpe datteren med ekstra matematiktræning, men det gik ikke så godt.

"I dag er vi glade for, at vi valgte lektiehjælpen i stedet for at flytte Almaliva. Der er kommet mere ro i klassen, nogle af de forstyrrende elever er flyttet til andre skoler, og klassen har fået ny matematiklærer. Samtidig har MentorDanmark gjort meget ud af at finde et godt match, og vores datter er meget glad for sin lektiehjælper. Hun er ung og læser på Københavns Universitet. De har et fint forhold. De leger og spiller. Hun har opfordret os til at spille Matador og lave terningekast på tid for at opøve hurtigheden".

Hvad med lektiehjælpen på skolen om eftermiddagen? Er den ikke nok?

"Den fungerer ikke godt. Der er meget nyt, der skal falde på plads med reformen. De har kun lektiehjælp to gange om ugen, og der har ofte været vikar på. Flere forældre fra klassen har spurgt til vores private lektiehjælp".

Er I meget ambitiøse forældre?

"Nej, vi er ikke som kinesiske forældre, der pacer deres børn. Men Almaliva har fået det helt anderledes med matematik. Hun bliver hurtigere og hurtigere til både at lægge sammen og trække fra, så nu fortsætter vi med lektiehjælpen frem til sommerferien", siger Lisbeth Bruhn-Hansen.

Farvel til fysikrapporten og den engelske stil

 

Powered by Labrador CMS