Marie Holt Hermansen er ny formand for Danske Skoleelever fra den 1. juli.
Marie Holt Hermansen er ny formand for Danske Skoleelever fra den 1. juli.

Ny formand for Danske Skoleelever: Vi skal have styrket elevdemokratiet efter corona

16-årige Marie Holt Hermansen tiltræder som ny formand for Danske Skoleelever den 1. juli. Hun glæder sig til at repræsentere alle danske grundskoleelever.

Publiceret Senest opdateret

”Det er en vigtig rolle, som jeg er meget beæret over”, siger den nyvalgte formand for Danske Skoleelever (DSE) Marie Holt Hermansen, som 1. juli overtager formandsposten efter Mille Borgen Mikkelsen.

Formandsposten er den første tillidspost, hun har i organisationen, men trods sine 16 år har hun flere brugbare erfaringer på CV’et.

”Jeg har siddet i Unicefs Børnepanel og været formand for fælleselevrådet i Odense. Jeg har haft DSE som samarbejdspartner”, siger hun.

Hun er lige nu ved at afslutte 9. klasse på Risingskolen i Odense. Derefter rykker hun til Aarhus, hvor hun skal bo og arbejde som frivillig på Danske Skoleelevers sekretariat det næste år.

”Det glæder jeg mig virkelig meget til. Det bliver et godt hold af sekretariatsfrivillige. Jeg glæder mig til at arbejdet med bestyrelsen. Den består af skoleelever, der går i skole, hvor man kan mærke, hvad der sker i skolen. Jeg glæder mig til at være med i Sammen om skolen, hvor vi er ligeværdige, og hvor vi kan være med til at snakke om, hvordan skolen skal være. Det tror jeg rigtig meget på”.

Marie Holt Hermansen repræsenterede Danske Skoleelever ved en debat om innovation i folkeskolen. Her fik hun taget billede med forhenværende undervisningsminister og nuværende direktør i Life-Fonden Christine Antorini
Marie Holt Hermansen repræsenterede Danske Skoleelever ved en debat om innovation i folkeskolen. Her fik hun taget billede med forhenværende undervisningsminister og nuværende direktør i Life-Fonden Christine Antorini

Den nyvalgte formand mener, der er nok at tage fat på.

”Der er et motivationsproblem i folkeskolen. Der er mange elever, der ikke føler, det giver mening at gå i skole. Det handler om den måde, vi tilrettelægger vores skole på. Og så er der inklusionsudfordringer. Vi skal sikre, at elever ikke søger væk fra folkeskolen. Det er ikke, fordi vi har noget imod privatskoler, men privatskoler skal ikke skal være et fravalg af fællesskabet”.

Et andet emne, hun håber at kunne gøre en forskel for, er elevernes undervisningsmiljø.

”Vi skal have fokus på undervisningsmiljørepræsentanterne, som har ret til at blive uddannet. Det sker ikke alle steder i dag”.

”Vi skal have styrket elevdemokratiet. Det er svækket efter corona. Nu vil man iværksætte frihedsforsøg og her kan de fravælge elevråd, og det er superærgerligt”.

Marie Holt Hermansen tiltræder som formand for Danske Skoleelever på et tidspunkt, hvor organisationen har været i modvind. Danske Skoleelever har siden november været under tilsyn fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) efter kritik af arbejdsforholdene for de frivillige og økonomien i elevorganisationen.

Til det har den nyvalgte formand ”ingen kommentarer” og henviser til nuværende formand Mille Mikkelsen.

Selv glæder hun sig til at flytte til organisationens sekretariat i Aarhus.

”Det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg skal bo sammen med en hel masse andre, og mine forældre er jo ikke så langt væk”.

Folkeskolen.dk har aftalt en interview med Mille Mikkelsen, inden hun forlader formandsposten 1. juli.

Powered by Labrador CMS