I dag: Undervisningsministeren skal redegøre for situationen i Danske Skoleelever

Siden en række afsløringer i Ekstra Bladet har Børne- og Undervisningsministeriet lukket ned for tilskuddet til elevorganisationen Danske Skoleelever, og i dag skal Pernille Rosenkrantz-Theil i lukket samråd om sagen.

Publiceret Senest opdateret

I februar satte Børne- og Undervisningsministeriet organisationen Danske Skoleelever under tilsyn og lukkede for tilskuddet til den, ind til tilsynet er afsluttet. Det skete, efter at Ekstra Bladet i en række artikler havde fortalt om unge, der arbejdede op til 80 timer om ugen, boede på en nedlagt skole, der ikke er godkendt til bolig, og besvarede opkald fra psykisk nedbrudte børn på den offentligt støttede Elevtelefonen. Avisen har gentagne gange forsøgt at få indsigt i lønforholdene for foreningens voksne, ansatte, sekretariatschef Robert Holst Andersen, og det er netop bl.a. boligforholdene for foreningens mindreårige frivillige, sekretariatschefens løn og foreningens økonomi og vedtægter, styrelsen nu fører tilsyn med.

På et lukket samråd i Børne- og Undervisningsudvalget på Christiansborg i dag skal undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil redegøre for "situationen internt i Danske Skoleelever (DSE), herunder om økonomiske uregelmæssigheder i foreningen, ophold under ulovlige forhold, mobning m.v., som bl.a. beskrevet i pressen".

Folkeskolen.dk har tidligere beskrevet, at den offentligt støttede forening sidste år etablerede et skolefotofirma, Mer'Foto.

"Når man modtager offentlig støtte, så er vi i en gråzone. Det bliver hurtigt konkurrenceforvridende. Det gør det også, hvis man siger til elevrådene, at de får penge af salget, hvis de vælger deres egen organisation. Jeg synes, det er upassende, hvis valg af samarbejdspartner handler om penge eller andet 'under bordet' fremfor regulær konkurrence på pris/kvalitet m.v. Det undrer mig, hvis det er lovligt", sagde ejer af Vestegnens Skolefoto Lise Randrup dengang til folkeskolen.dk

Ifølge Ekstra Bladet undersøger Styrelsen for Undervisning og Kvalitet også, om Mer'Foto har en urimelig konkurrencefordel i forhold til private skolefotoudbydere.

Powered by Labrador CMS