Anmeldelse

Åse, Åge og ånden

Hyldest til barndommen

”Åse, Åge og ånden” er en dejlig – og klassisk – højtlæsningshistorie til 3.-5.-klasserne!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

To børn, Åse og Åge, møder en dag den generte og gnavne ånd Mujo – men de bliver heldigvis venner. Åse, der har et lettere fysisk handicap, bliver mobbet, men sammen med Åge og Mujo kan hun lege som i de gode gamle dage. En campingvogn på Skrotten er det centrale udgangspunkt.

Fakta:

Titel: Åse, Åge og ånden

Forfatter: Ulf Stark

Illustrator: Per Gustavsson

Pris: 310

Sider: 124

Forlag: ABC Forlag

På et tidspunkt konfronteres trekløveret med Åses plageånder, og Mujo får på sin egen dramatiske måde sat punktum for mobningen af Åse. Og så drager han ellers videre, for der er med garanti andre ”derude”, der har brug for hans assistance.

En ånd som ven? Ja, hvorfor ikke? Ulf Stark leger med den ekstraordinære mulighed, som alle børn ønsker sig: At kunne ændre tingene radikalt. Der er en lethed og elegance over Ulf Starks tekst, og selvfølgelig kan en oliekande indeholde en ånd, og selvfølgelig kan ånden spille en væsentlig rolle i Åses og Åges leg og liv. Alt er – eller var – muligt og lige ud ad landevejen i Ulf Starks fantastiske forfatterskab, der i mangt og meget er en hyldest til barndommen. Hvor jeg dog savner hans tilstedeværelse i denne verden!

Illustratoren Per Gustavsson hjælper godt til med masser af skønne, glade, rammende og optimistiske illustrationer, der i overflod er flettet ind i teksten.