Anmeldelse

Historien om DIG
Historien om DIG

"Historien om DIG" er en skøn billedbog

Poesi og eftertanke for de mindste.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Billedbogen "Historien om DIG" er en smuk, enkel og poetisk historie om DIG, intet mindre. ”Du er dig, fordi dit hjerte slår. Før du var helt lille, var du endnu mindre. Du begyndte som en prik i din mors mave, var bare en idé. Nogen tænkte, at det ville være fantastisk at få sådan en som dig. Og det var heldigt for jer alle sammen, at du var med på den …”.

Fakta:

Titel: Historien om DIG

Forfatter: Søren Lind

Illustrator: Hanne Bartholin

Pris: 250

Sider: 32

Forlag: ABC Forlag

Så smuk er tonen. Et opslag har fokus på alt det, man også er: … larmende, yndefuld, trist, pyntesyg, sløv, kærlig, muggen, you name it – og det gør Søren Lind. Hele 58 tillægsord ridser han op. Jo, vi mennesker er mangelunde.

”… Men det er heldigt, at du overhovedet er dig. Var din bedstemor kommet for sent til den bus, hun mødte din bedstefar i, ville du ikke have været dig, men en anden bedstemors helt anderledes barnebarn (og en anden ville have været dig)”.

Denne svimlende konstatering slutter "Historien om DIG", der bare er en skøn, skøn billedbog!

Hanne Bartholin har skabt en perlerække af smukke illustrationer, akvarel, der spiller smukt sammen med Søren Linds legende tekst, der visse steder bugter sig omkring illustrationerne. Ligesom i de to andre billedbøger spiller et lille spøgelse en sjov rolle, og læseren/kiggeren kan gå på jagt og forsøge at finde Holger, øh, det lille spøgelse. Fine sager til alle nysgerrige børn og voksne i indskolingen!

Powered by Labrador CMS