Anmeldelse

Hest Horse Pferd Cheval Love

Hestebog med litterære kvaliteter

Mette Vedsø har skrevet en uendelig fin – på mere end én måde – lille roman om venskab, kærlighed og heste. Sproget er poetisk, ja, kogt ned til den rene fond – og det er ikke ”bare” en hestebog. Det er meget mere.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hest Horse Pferd Cheval Love" er en historie om venindeskab i udvikling – måske afvikling? – om venskab, om spirende kærlighed og – selvfølgelig – om heste, disse prægtige dyr med de store personligheder.

Fakta:

Titel: Hest Horse Pferd Cheval Love

Forfatter: Mette Vedsø

Pris: 228

Sider: 128

Forlag: Jensen & Dalgaard

Hovedpersonerne Naja, 13 år, og Taxa (Vanessa), et lille års tid ældre, er vidt forskellige. Naja fortæller, tænker, føler … og kan ikke rigtig forstå, hvad der er ved at ske. Og hestene blander sig hele tiden i hendes tanker.

"Naja passer Brandy.

Taxa passer Grisly.

Der er ting, der ikke står til at ændre.

Akkurat som jul og amen i kirken" (citat fra bogen).

Forskelligheden er udtalt, men hesteinteressen er på samme linje. Naja og Taxa taler om alt, både vigtige sager som døden og ganske almindelig sjov og pjattet snak. De to polske staldmænd bidrager ganske morsomt med deres ikke helt korrekte danske udtale og sætningskonstruktioner til løjerne. Godt set af forfatteren!

Langsomt ændrer forholdet mellem Naja og Taxa sig, og Mette Vedsø får elegant ændringerne til at ligge sådan lige under horisonten, mens de sker.

Bogen kredser om den spirende kærlighed, betagelsen og jalousien på en fornem og fin måde. Naja fornemmer, men har naturligvis ikke helt styr på, hvad det er, der foregår inde i hende. Den lille roman handler også om at blive ældre og langsomt se tilværelsen i et klarere og mere overskueligt perspektiv. Det hele er holdt i superkorte og intense kapitler. Det er bare fine sager!

Powered by Labrador CMS