Anmeldelse

En pige med pigsko
En pige med pigsko

Fin og poetisk billedbog om skilsmisse

Historie om en pige, der står så fast, at Svend Brinkmann ville være stolt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"En pige med pigsko" er skrevet af Mette Vedsø, og det er en varm og god billedbog om skilsmisse. Hovedpersonens far og mor bliver skilt, og pigens sko – som hun har rigtig mange par af – bliver også skilt. Ti par skal hen til mor og ti par til far. De mutte og triste bliver stationeret hos mor, og de sjove og vilde ender hos far, et næsten overtydeligt billede på den splittethed, som mange skilsmissebørn ofte oplever.

Fakta:

Titel: En pige med pigsko

Forfatter: Mette Vedsø

Illustrator: Anna Jacobina Jacobsen

Pris: 248

Sider: 32

Forlag: Jensen & Dalgaard

Midtvejs mellem pigens mor og far er der et træ, hvor pigen forsøger at få overblik over sin tilværelse, og hun må konstatere, at skoene hos mor har det skidt, og hun gør, hvad hun kan for at nurse dem. Skoene hos far er derimod i fin form, de fjoller, leger og danser …

Pigen falder til ro i og omkring træet og ønsker faktisk at være et træ, der hverken er vildt eller trist, men står fast med sine gode solide rødder.

Pigen udvikler smerter i alle sine led, og så er det, hun ønsker sig et par pigsko. Omgående indkøber både far og mor et par pigesko hver, fordi de begge tror, pigen har stavet forkert, men snart er misforståelsen opklaret, og så har hun også to par pigsko, rigtige pigsko. Hun tager et par på, og pludselig begynder piggene at vokse ned i jorden, og nu står hun fast. Forældrene hiver i henholdsvis den lige ”ugearm” og den ulige ”ugearm”, men kan ikke rokke pigen. Hun har bogstavelig talt slået rødder, taget stilling og ønsker at finde sig selv i den vanskelige situation, en skilsmisse er.

Illustratoren Anna Jacobina Jacobsen må være en gave for enhver forfatter. Hun tegner pigen som en storøjet pige med briller, der ser og føler alt. Anna Jacobina Jacobsen tegner fantastisk, lægger til og trækker fra, forstår, hvad det er, Mette Vedsø vil med sin fine og poetiske historie. Glimrende billedbog til indskolingen – helst med en formidlende voksen person i nærheden!

Powered by Labrador CMS