Anmeldelse

Frejdige Frej

Kåre Bluitgen har skrevet fire letlæste og morsomme historier om drengen Frej, og debutanten Thorbjørn Petersen har leveret festlige og sjove illustrationer til. Et muntert bekendtskab.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kåre Bluitgens forfatterskab er ikke oversvømmet med decideret sjove bøger, men det har altid været superinteressant at følge ham i det kæmpestore og vigtige forfatterskab, der altid har noget vigtigt på spil.

Fakta:

Titel: Frej møder djævlen / Frej og den dødlevende ål / Frej bygger en raket / Frej får (ikke) en lillesøster

Forfatter: Kåre Bluitgen

Illustrator: Thorbjørn Petersen

Sider: 44

Forlag: Vild Maskine

I Frej-bøgerne tager han naturligvis sine hovedpersoner alvorligt, og selv om unoderne står i kø, så er der alligevel styr på, hvad hovedpersonerne foretager sig. Frej finder i første bind en gammel bil, der tilhører en gammel knark, en tidligere oberst, og sammen med kammeraten Jens afprøver han selvfølgelig bilen i en vild tur ned af Djævlebakken.

I "Frej og den dødlevende ål" skal Frej og vennen Jens rense Frejs fars akvarium, men efterfølgende dør alle fiskene på grund af de rensemidler, de har brugt. Så de to drenge må finde på noget – og det gør de!

Frej og Jens bliver inspireret af en YouTube-video om en dansker på rumrejse, så de beslutter at bygge deres egen raket. Ikke nogen nem opgave for et par drenge på otte-ni år, men "Frej bygger en raket" er fuld af kreativitet og sjove påfund!

I bind fire har Frejs mor og far planlagt at give verdens bedste gave til Frej, en lillesøster, men han bliver nærmest rasende, og sammen med Jens gør han alt for at ødelægge nætterne i soveværelset for forældrene, så de ikke kan gøre det, de har planlagt. Ja, der bliver nærmest krig mellem de voksne og de to drenge.

Thorbjørn Petersens tegninger understøtter på fornem vis og giver et frisk pust til historierne. Debutanten har absolut stor ære af sin debut som illustrator.

Den fine og festlige bogserie er primært til selvlæsning, og der skulle være tre bind mere på vej.