Anmeldelse

Lillepigen fra Lolland

Graphic novel med stor og varm fortælleglæde

”Lillepigen fra Lolland” er en herlig graphic novel om Kate Malling, fra hun fødes i 1926 i Dannemare på Lolland, til hun som 14-årig afslutter skolen. Inspireret af forfatterens farmors dagbøger.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lillepigen er forfatterens/illustratorens egen farmor, og der er barndomserindringer om stormflod, hittebørn, roeferie, anden verdenskrig, hverdagen, familie, nye hjemmesyede kjoler … kort sagt: om gamle dage fra 1920'erne til 1940'erne.

Fakta:

Titel: Lillepigen fra Lolland

Forfatter: Line Malling Schmidt

Illustrator: Line Malling Schmidt

Pris: 190

Sider: 112

Forlag: Vild Maskine

Barnebarnet finder et gammelt fotoalbum og får så hele familiehistorien ridset op, store og små begivenheder blandet imellem hinanden, om den forfærdelige stormflod i 1872, om klipfisk, første skoledag, vinter, roeferie (vi er vel på Lollands fede jorder) og Oxfordbevægelsen - farmors far var meget religiøs og blev optaget af bevægelsen, der blev stiftet i 1921 af en amerikansk præst.

Illustrationerne er fortællende, sjove og stilfærdige og emmer af en kærlig humor. ”Lillepigen fra Lolland” er en skøn udgivelse fyldt med hjertevarme, stor fortælleglæde og original og kreativ tegnekunst.

En oplagt anskaffelse til selvlæsning og til undervisningsbrug, når der er historiske emner på programmet.