Anmeldelse

Vær dig selv/Dit liv - dit ansvar/Frihed betyder alt

Letlæselige bøger til teenagere

Jeg blev rørt og glad, da jeg læste de tre letlæselige bøger om rapperen Kesi og popstjernerne Jada og Lukas Graham. De har alle noget på hjerte på hver deres måde. De er vigtige og aktuelle forbilleder for den målgruppe, bøgerne henvender sig til: unge, som er udfordret i deres læsning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selv om læsningen driller, skal man stadig have noget kvalitetslitteratur, og her får læseren et spændende indblik i, hvad der har formet tre unge, populære musikere, og hvordan deres opvækst har været. Fælles for alle tre er, at folkeskolen og uddannelsessystemet ikke har været et let sted at være. De har følt sig anderledes og ikke anerkendt for at være dem, de er. Alle tre har de mødt voksne enten i skolen eller i familien, som har set og forstået dem. Det har fået dem til at turde stå ved sig selv og stå fast på de værdier, som er deres, også selvom vejen og måden ikke er mainstream.

Fakta:

Titel: Vær dig selv/Dit liv - dit ansvar/Frihed betyder alt

Forfatter: Jette Friis O'Bróin

Pris: 130/150/130 kroner

Sider: 78/93/76 sider

Forlag: BookForce

Kesi: “Frihed og det at være uafhængig af andre var for mig det bedste i verden. Og det er det stadig”.

Jada: ”Succes er for mig at kunne blive ved med at være mig, som jeg er. Blive ved med at bestemme over min musik, og hvordan jeg ser ud”.

Lukas Graham: “Man skal holde fast i det, man selv tror på”.

Der er unge, som må kæmpe med at føle sig anderledes, og vi kan ikke få forbilleder nok, som tør stille sig frem og fortælle om deres kampe. Bøger til unge i læseproblemer, med et vedkommende indhold, er en mangelvare. Bøgerne er på 80 til 100 sider og med lav lix, korte, enkle sætninger, mange billeder og masser af luft på siderne. Disse tre bøger kan på det varmeste anbefales.