Anmeldelse

Aktiv
Aktiv

Inspirerende, kompetent og sjovt

Gode læse- og skrivekompetencer kræver, at en elev mestrer mange forskellige strategier. Her er det ikke nok med et kursus af to-tre ugers varighed, det forudsætter et samarbejde på tværs af fagene, så eleverne forstår og oplever, at strategierne skal bruges i alle fag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Aktiv læsning og skrivning i indskolingen" består af elevbog, plakater, aktivitetskort og lærervejledning. Grundideen med materialet er, at når alle klassens lærere underviser systematisk i læsning og skrivning i deres fag, vil flere elever udvikle deres læse- og skrivelyst og opnå vigtige færdigheder.

Fakta:

Titel: Aktiv

Forfatter: Lene René Nielsen

Pris: 2.450,00

Type: Aktivitetsmappe

Forlag: Dansk Psykologisk Forlag

Pris: 125

Type: Elevbog

Undervisningen har læse-skrive-modellen som udgangspunkt i planlægningen. Det betyder, at stilladsering er et vigtigt omdrejningspunkt for undervisningen i teksttyper. Eleven får aldrig stillet en opgave, som vedkommende ikke kan løse. Stilladset ændres undervejs, indtil eleven kan stå på egne ben.

Materialet støtter lærerteamet ved at give en fælles referenceramme og et fælles sprog som udgangspunkt for undervisning i faglig læsning og skrivning. Læreren bliver guidet i stilladsering og får adgang til en stor mængde differentierede aktiviteter. Det kan være: sorteringsstafet med fakta og fiktion, samtalekort, memoryløb og QR-løb. Elevbogen følger eleven fra 1.-3. klasse og er både arbejdsbog og opslagsbog. Opslagsbog, fordi eleverne her finder en oversigt over teksttyper og genrer, teksttypebeskrivelser med mere.

"Aktiv læsning og skrivning i indskolingen" er et materiale, der kan bruges af dansklærere, lærerteam og læsevejleder. Det er inspirerende og kompetent og et materiale, som kan støtte både elever og lærere til at yde deres bedste, samtidig med at det er sjovt.

Powered by Labrador CMS