Lærerforening og Arbejdermuseet inviterer til arrangement i anledning af 10-året for lockouten

Publiceret

"Vi skal kende fortiden for at kunne forstå nutiden og handle klogt i fremtiden".

Sådan skriver Københavns Lærerforening om et event om 10-året for locktouten af lærerne i 2013, som den lokale lærerforening afholder sammen med Arbejdermuseet på torsdag den 30. marts.

Til arrangementet på Arbejdermuseet i København vil det være muligt at høre Anders Bondo i samtale med museumsinspektør Kristine Møller Gårdhus og suppleret af lærere og tillidsvalgte, der stiller spørgsmål eller fortæller deres historie.

Der bliver også sat fokus på lockoutens betydning for hele fagbevægelsen, hvor der vil være deltagelse af næstformand i Lærerforeningen Dorte Lange, tidligere formand for FTF og næstformand i FH Bente Sorgenfrey, tidligere formand for Foa Dennis Kristensen og 3F-formand i København, tidligere formand for stilladsarbejderne John Jacobsen.

Kæmpe perleplade er udstillet

I anledning af 10-året for den store lærerlockout udstiller Arbejdermuseet en 13 meter lang perleplade, der blev skabt i 2013 af mere end 150 lærere og børn fra hele landet.

Igennem billedfortællinger viser den lockoutens op- og nedture med små kommentarer og refleksioner over oplevelsen af at være lockoutet. Lærerne har selv omtalt perlepladeværket som "lockoutens Bayeaux-tapet".

En lærerkreds i Albertslund var initiativtager til pladen, og fik arrangeret perlepladeværksted i Beta ved Amager Bio i København.

Efter lockouten overdrog Københavns Lærerforening perlepladen til Arbejdermuseet som led i museets store indsamlings- og dokumentationsarbejde under lærerkonflikten.

Arbejdermuseet indbyder desuden i påsken til perlepladeværksted, 'Sig det med perler', hvor ung som gammel med inspiration fra lockout-perlepladen "kan dele håb for fremtiden og budskab til verden".

Læs mere om arrangementet torsdag den 30. marts og 'Sig det med perler'