Citat

Støttepartier til regeringen: Red DPU fra udflytningsfadæse

Publiceret Senest opdateret
Campus Emdrup 2012

Sidste sommers udflytningsreform er grunden til, at Danmarks institut for Pædagogik og Undervisning (DPU) næste år må fyre 22 medarbejdere (antallet er rettet, redaktionen).

Det mener DPU og regeringens støttepartier. Sidstnævnte kommer nu med et opråb til forsknings- og uddannelsesminister Jesper Petersen (S).

Radikale Venstres Katrine Robsøe opfordrer i Skolemonitor i dag alle partier, og især SF, om at komme på bedre tanker.

Og Enhedslistens forskningsordfører Pernille Skipper opfordrer regeringen til at hive flere penge op af lommerne, for at redde DPU. Partiet forlod aftalen i sin tid, fordi de mente, at den var underfinansieret.

"Vi er meget bekymrede over de her besparelser, for der er ikke noget, der tyder på, at vi får mindre behov for meget højt kvalificeret pædagogisk forskning. Både når vi ser på mistrivsel blandt børn og unge, et øget pres på institutionerne og manglen på pædagogisk personale", siger Pernille Skipper til Skolemonitor.

Forsknings- og uddannelsesministeren mener, at DPU alligevel stod til at skulle skære, fordi de uddanner flere kandidater til arbejdsløshed, og han fremhæver overfor Skolemonitor, at regeringen har sat 200 millioner af til pædagogisk forskning.

DPUs institutleder Claus Holm fastholder overfor mediet, at regeringens ønske om udflytning er den udløsende årsag til, at instituttet nu skal spare 10 millioner om året.

Tilføjet den 30.09

Det fremgik tidligere, at DPU står til at skulle reducere antallet af stillinger med 12. Det korrekte antal er 22. Redaktionen beklager fejlen.

Skolemonitor.dk: "Nedskæringer på DPU får støttepartier til at lange ud efter regeringen"