Kommunernes Landsforening har inviteret Datatilsynets it-sikkerhedsspecialist Allan Frank til at fortælle alle kommuner, hvordan de undgår at komme i den samme skole-GDPR-klemme som kollegaerne i Helsingør.

KL holder i dag stormøde om Chromebooksagen

Sommerens sag om Chromebooks i Helsingør har skabt usikkerhed i landets kommuner. KL har derfor inviteret Datatilsynet til et møde, hvor der også er inviteret deltagere fra alle landets kommuner. Målet er, at alle forstår reglerne på samme måde. 

Publiceret

Chromebooksagen har skabt tvivl om, hvordan computere og programmer må bruges på skoler. Derfor Kommunernes Landsforening (KL) i dag kort før skolestart inviteret samtlige kommuner til et stormøde, der skal forsøge at skabe en vis afklaring om konsekvenserne af EU's persondataforordning GDPR.

"Særligt er invitationen sendt til skoleforvaltninger, skoleledere, it- og digitaliseringschefer, juridiske afdelinger og DPO’er ( (Data Protection Officers red.)i kommunerne", lyder det i en mail fra KL til folkeskolen.dk.

Da Datatilsynet i juli forbød Helsingør at bruge Chromebooks på kommunens skoler, var et af budskaberne i afgørelsen, at alle kommuner burde orientere sig i afgørelsen for at undgå selv at komme i karambolage med persondataloven.

Men det er ikke så ligetil, som det kunne lyde.

"Formålet med mødet i morgen er at give alle kommuner indsigt i indholdet i den afgørelse, der er givet til Helsingør og høre Datatilsynets udlægning af, hvad afgørelsen handler om", lyder det fra KL. "Datatilsynet har givet udtryk for at alle kommuner bør orientere sig i afgørelsen til Helsingør og forholde sig til den. Men afgørelsen er vanskelig at læse og der har været meget stor tvivl om mange gisninger om, hvad der er centralt i afgørelsen. Vi mener derfor, at det kræver en udlægning for, at alle forstår det samme ved afgørelsen. Derfor har vi indkaldt til mødet".

KL har inviteret it-sikkerhedspecialist i Datatilsynet Allan Frank til at forklare, hvad kommuner og skoleledere skal gøre.

”Vi forventer og håber, at der bliver klarhed over, hvordan indholdet i afgørelsen skal forstås, og hvad det er Datatilsynet forventer at alle kommuner skal gøre”, skriver KL.