Skolerne kan fint fortsætte deres brug af Google-værktøjer, for Datatilsynet har igen udskudt afgørelsen om elevernes datasikkerhed.

Chromebook-afgørelse udskudt igen

Det var ellers nu, at Datatilsynet havde forventet at afgøre sagen om brug af chromebooks i Helsingør Kommune, men afgørelsen er igen blevet udskudt.

Publiceret Senest opdateret

Det er stadig uvist, om Helsingør Kommune må bruge chromebooks og Google Workspace-software af hensyn til elevernes datasikkerhed.

Datatilsynet, der skulle have nået en afgørelse omkring efterårsferien, har udskudt fristen endnu engang, oplyser tilsynet til Skolemonitor

Datatilsynet oplyser dog, at en afgørelse snart vil ligge klar, og at arbejdet skrider fint fremad. De vil ikke oplyse en ny dato for afgørelsen.

Datatilsynet blev opmærksom på sagen, da en far i 2019 klagede over, at man kunne se hans otteårige søns navn og skole på platformen YouTube.

Oplysningerne endte på YouTube, fordi en af sønnens venner havde lånt hans Chromebook og skrevet en besked på platformen.

Efterfølgende har Datatilsynet undersøgt kommunernes behandling af data i forbindelse med brug af Chromebooks og Google Workspace for at afgøre, om brugen af Google-værktøjerne er forsvarlig. Kommunen har fået lov at bruge dem, mens sagen står på.

Oprindeligt skulle afgørelsen i sagen have ligget klar sidste år. Men i december udskød Datatilsynet afgørelsen, fordi det skulle gennemgå mere materiale i sagen. Siden er afgørelsen blevet udskudt flere gange.