Anmeldelse

Dans en Bog
Dans en Bog

Eventyrlig leg og bevægelse

Ideen med at læse et eventyr højt og derefter omsætte det til bevægelser er en inspirerende og afvekslende måde at indtænke iagttagelse, sprog og bevægelse på i undervisningen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Husk at tage ”Dans en Bog” af Charlotte Gjørtsvang og Anja Ohlsen med, når du skal planlægge bevægelse i din undervisning eller den understøttende undervisning. Bogen inspirerer til bevægelse, glæde, sprog og oplevelser med hinanden og fokuserer på æstetiske læreprosesser.

Fakta:

Titel: Dans en Bog

Forfatter: Charlotte Gjørtsvang, Anja Ohlsen

Pris: 210

Sider: 106

Forlag: Special-pædagogisk forlag

Titlen lyder måske lidt underlig, men skal forstås ordret. ”Dans en Bog” er et udviklingsprojekt, som er afprøvet i et par børnehaver i Roskilde Kommune. Børnehaverne ønskede at få en dansefaglig profil og inddrog professionelle dansere fra danseteateret ”Aaben Dans” i arbejdet med den. Projektet blev støttet af BUPL.

”Dans en Bog” er en inspirationsbog til alle, der vil eventyret, god musik og bevægelse med børn. Dansen giver børnene et ekstra sprog, fordi den kan udtrykke og vise, hvad vi oplever, og hvordan vi har det. Når vi danser, bruger vi et ekstra og meget udtryksfyldt sprog.

Ideen med at læse et eventyr højt og derefter omsætte det til bevægelser er en inspirerende og afvekslende måde at indtænke iagttagelse, sprog og bevægelse på i undervisningen. Barnet laver noget nyt sammen med de andre i klassen, når de leger og lærer med deres bevægelser – for eksempel at danse og bevæge sig som blade, der blæser i vinden.

Kan eleverne koncentrere sig, når de først skal lytte til en historie og derefter omsætte den til dans? Det er ikke let at få en stor børnegruppe i gang. En mindre gruppe kan være den mest optimale tilgang,

Pædagogen eller læreren skal fungere som kreativ igangsætter, kan indimellem være en model og løbende opmuntre børnene til at bevæge sig. I bogen er der henvisninger til rekvisitter og musik og fortællinger, som vi alle kender. Bogen gør det let at komme i gang.

Powered by Labrador CMS