Anmeldelse:

Venskab, uenigheder og omsorg

”Fru Frau og Hr. Mann” er en herlig, lidt spøjs og opbyggelig historie om to meget forskellige personer, om at vokse fra hinanden, blive uvenner og finde hinanden igen. Oplagt til at sætte gang i samtaler om venskaber og uenigheder.

Fakta:

Fru Frau og Hr. Mann

Forfatter: Inge Duelund Nielsen

Illustrator: Katrine Marie Nielsen

270 kroner

56 sider

Forlag: Jensen & Dalgaard

Det knager i forholdet mellem fru Frau og Hr. Mann. Det begynder at knage i det lille hus, de bor i – eller er det ægteskabet, parforholdet, der skranter? De to vokser mere og mere fra hinanden, og på et tidspunkt møder læseren et helt opslag med de uforskammetheder, man kan finde på at sige, når man er tæt på hinanden, træt af hinanden og uvenner. Det er næsten helt kaptajn Haddock’sk!

Det går slet ikke, og til sidst forlader fru Frau hr. Mann. Hun opdager den forunderlige verden med både bløde valmuer og spidse torne. Fru Fraus arme bliver længere og længere, og til sidst kan hun slet ikke styre dem, de vikler sig ind i hinanden, og til sidst bliver hun en kugle, næsten lige så rund som hr. Mann. Fru Frau ruller mod havet i den stærke vind og er lige ved at falde i, men pludselig kommer omsorgen for hr. Mann op i hende. Det helt centrale i historien!! Hun bliver bange for, at den kuglerunde mand allerede er trillet i havet, og hun får en kraftig hjemve og begiver sig på vej hjemover. Pludselig hører hun de skræmmende, men velkendte knagelyde fra huset, og nu ved hun, at hun er hjemme. Fru Frau og hr. Mann krammer hinanden varmt, og pludselig falder huset fra hinanden. Lykkeligvis er de to klar til – sammen – at prøve på ny og bygge huset op igen. Det helt perfekte hus til fru Frau og hr. Mann – og således levede de lykkeligt lige til deres dages ende – eller til sovsen dem skilte – eller indtil de lærte hinanden rigtigt at kende!

Illustrationerne er grafiske og lidt skæve, men passer fortrinligt til historien. I 2012 havde illustratoren Katrine Marie Nielsen i følge forlagets pressemeddelelse et ophold ved Hochschule für Angewandte Wissenshaften Hamburg, og siden da har hun arbejdet med at visualisere en kvinde med meget lange arme og en mand med et betragteligt korpus. Disse to karakterer introducerede hun et årti senere for forfatteren Inge Duelund Nielsen, og sammen har de to Nielsen´er skabt ”Fru Frau og Hr. Mann”, der er en universel og herlig fortælling om knagen i parforholdet, men også om at genfinde hinanden.

Oplagt som oplæsning i forbindelse med venskab og uenigheder og om at blive gode venner igen, men også brugbar som klassesæt i 3.-5. klasse.