Anmeldelse:

1000 tak for sangen

Denne bog må du ikke snyde dig selv for - her er masser af inspiration til både musiktimerne og til at så sang, bevægelse og glæde ind i undervisningen i al almindelighed.

Publiceret

Fakta:

Glade stemmer i skolen

Forfattere: Siri Myggen og Christian Steen Noringriis

200 kroner

104 sider

Find supplerende materiale på

sbl.sangenshus.dk

Forlag: Sangens hus

Sangens Hus, der de sidste år har udbudt kurset Sang, Bevægelse og Læring, kommer nu med en bog der indeholder alt hvad man kan ønske sig til sin musikundervisning. Bogen er spækket med øvelser, der tager udgangspunkt i sang og i stemmen. Stemmen er det instrument vi altid har med os og som kan så uendeligt meget. Med udgangspunkt i sang, og i stemmen giver bogen læseren, en solid base at undervise ud fra.

Bogens otte kapitler, kommer rundt om alt hvad der skal arbejdes med, og undervises i i musik i grundskolen.

Foruden bogen kan man på hjemmesiden sbl.sangenshus.dk finde et hav at sange, øvelser, inspirationsvideoer og andet godt. Alt dette er ganske gratis, uanset om du har bogen eller ej. Sammen er bogen og hjemmesiden et godt sæt til alle musiklærere.

Selv har jeg fundet masser af ny inspiration både til musikundervisningen, men også til bare at synge og bevæge os i den daglige undervisning. Sang er sundt, det viser al forskning, og sang i kombination med bevægelsen har mange fordele. Blandt andet viser forskning at ”børn, som jævnligt synger sammen, får styrket selvværd og sociale kompetencer. Det er også påvist at når man med sang og bevægelse i skoledagen aktiverer begge hjernehalvdele og får pulsen op, understøtter det elevernes læring ved at styrke deres koncentrationsevne, kropsbevidsthed og sproglige udvikling” (fra bogens indledning). Vi har med andre ord, alt at vinde, og intet at tabe ved at synge.

At gennemgå alle kapitler i denne anmeldelse bliver for voldsomt, og vil ikke yde bogen retfærdighed. Den fortjener at blive læst, og undervist ud fra i stedet. Den er nemt og overskueligt bygget op, og noget af det, alle uden tvivl vil få stor gavn af, er den disposition for musiktimen, man finder i kapitel 7. Med udgangspunkt i indholdet af de andre kapitler kan man trygt planlægge sit musik-år.

Om du er en garvet musiklærer, eller er ny i faget er der her en grundig og praksisnær bog at arbejde ud fra. Bogen, og Sangens Hus, står på skuldrene af musikuddannelserne på lærerseminariet, konservatoriet og musikvidenskab, men inspirationen fra hine tiders store musikpersonligheder, fra diverse korskoler og andet er ikke til at overse. Selv får indholdet i bogen, og derfor i musiktimerne, mine tanker hen på Lotte Kærsås kursus 'Musik i indskolingen' somjeg selv deltog på i mit lærerlivs allerførste år, og som var en stor inspiration for mig, og mange andre. Med 'Glade Stemmer i skolen' er der sang på programmet, og tak for det. Tak. Bare tak!

Powered by Labrador CMS