Anmeldelse

Den gule Planet 1-3
Den gule Planet 1-3

FN's verdensmål hånd i hånd med faget dansk

Børn er optaget af miljøspørgsmål og af spørgsmålet om, hvorfor mange mennesker lever under dårlige forhold. Disse bøger er til at blive klogere af.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Serien "Den gule Planet" omhandler et område i Bolivia, hvor frugtbart land er blevet til ørken. Søer er tørret ind, og vandforsyning må klares via rørlægning, der fører vandet til byerne. Mennesker i små samfund og de dyr, der har overlevet, har langt til vand de få steder, hvor det er tilgængeligt endnu.

Fakta:

Titel: Den gule Planet 1-3

Forfatter: Helle Perrier

Illustrator: Tanja R. Bisgaard

Pris: 220 kroner per bog. Der er rabat ved køb af klassesæt

Sider: 70

Forlag: Krabat

De tre bøger har en fortsat handling, hvor hovedpersonen, Ayla, er en modig og handlekraftig pige. Hendes lillesøster er blevet kidnappet af en barsk bande, som er sendt ud, for at den lokale magthaver kan få flere trælle til at arbejde i sin by. Der bor de under usle forhold, og strenge vogtere holder øje med, at de arbejder hårdt.

Ayla kører af sted på sandscooter, fanges også og bliver træl sammen med søsteren og mange andre. Heldigvis er der enkelte menneskelige og hjælpsomme personer i byen, og det lykkes efter en tid de to søstre at stikke af og under stor besværlighed at ryste forfølgerne af sig for til sidst at komme hjem.

Bøgerne er skrevet letforståeligt og med tiltalende layout, og historien fortælles spændende og vedkommende. Den personbårne historie vil gå rent ind hos eleverne, og de beskrevne geografiske og klimamæssige forhold indgår naturligt i fiktionen. Eleverne vil gribes af de barske og umenneskelige forhold, som vores hovedpersoner lever under.

Forståelsen for dette hjælpes yderligere på vej af Tanja R. Bisgaard, som er miljøekspert, og som leverer faktuelle oplysninger i slutningen af hver bog. Heraf fremgår også, hvilke verdensmål der behandles. Forslagene til elevernes arbejde med stoffet er mange og varierede. Der gives mange link til yderligere informationer. Et yderst anbefalelsesværdigt materiale.

Powered by Labrador CMS