'Der findes forskellige læringsplatforme, som anvendes forskelligt i de enkelte kommuner. Derfor er det smart, at Aula bare samler systemerne for brugerne med widgets, men at de bagved kan fungere uafhængigt af hinanden', lyder det fra projektleder i Aula Jacob Volmer.
"Der findes forskellige læringsplatforme, som anvendes forskelligt i de enkelte kommuner. Derfor er det smart, at Aula bare samler systemerne for brugerne med widgets, men at de bagved kan fungere uafhængigt af hinanden", lyder det fra projektleder i Aula Jacob Volmer.

Her er svar på 10 af de ofte stillede spørgsmål om Aula

Ved middagstid i dag havde ca. 656.000 oprettet sig på Aula. 4300 havde tilmeldt sig Facebook-gruppen Aula vidensdeling. Aula har også selv en informationside, hvor man kan finde svar. Folkeskolen.dk har valgt ti spørgsmål ud, som du kan finde svaret på her.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Spørgelysten om Aula er stor i denne allerførste uge med den nye platform. Aulas supportcenter modtog cirka 50 henvendelser i går og har midt på dagen i dag modtaget cirka 40 henvendelser, oplyser pressechef Henrik Kirkeskov. Han understreger, at det er skolerne og kommuner selv, der si første række står for supporten til lærere og forældre. Der er uddannet 4.600 superbrugere og 800 supportberettigede brugere i kommunerne.

Aula-brugere har selv oprettet en vidensdelingsgruppe på Facebook, hvor de kan finde hjælp hos hinanden. Folkeskolen.dk har set på nogle af de spørgsmål, som lærerne står med og via Aulas hjælpesider og en spørgetime med Aula-eksperter på dr.dk fundet svar på ti af dem.

9: Skal data bruges til statistik?

Flere spørger om data, som bliver opsamlet i Aula, skal bruges til statistik, og om datasikkerheden er i orden.

"Aula indsamler så få data som muligt og kun de data, der er relevante for at understøtte samarbejdet om børnenes læring og trivsel. Via Aula har brugerne adgang til en række relaterede systemer - eksempelvis læringsplatformene - men deler ikke data med dem og indsamler heller ikke data fra dem.  Aula er underlagt nogle meget strenge dataetiske retningslinjer, som netop er til for at sikre, at data ikke misbruges", skriver projektleder hos Aula Jacob Volmer på dr.dk.

10: Hvordan trækker jeg en besked tilbage?

En lærer spørger, om man kan slette en besked, som man alligevel ikke vil have sendt ud, eller om det kun er i udbakken, at beskeden slettes.

"I Aula er det ikke muligt at trække beskeder tilbage. Det er derfor vigtigt, at du sikrer dig en god arbejdsrutine med kontrol af beskeden, før den afsendes. Fx kan du tilføje modtagerne af beskeden som det sidste, inden du sender beskeden. Vær opmærksom på, at når du sender til en klasse (fx gruppen 4.a), vil denne gruppe bestå af elever, forældre og medarbejdere tilknyttet denne klasse. Du kan benytte filtreringspilen ud for gruppen til at vælge, om du kun vil skrive til elever, forældre eller medarbejdere i gruppen. Hvis du vælger 'Medlemmer' skriver du til alle medlemmer af gruppen. Der findes også kladdefunktionalitet i Aula. Det betyder, at du kan vente med at sende beskeden, indtil du er helt klar", står der i Aula FAQ.

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål omkring Aula

Spørgsmål/svar time på dr.dk

Facebookgruppen Aula vidensdeling

Powered by Labrador CMS