Gorm Leschly formand for GL.

Gymnasielærerne siger klart nej til ny aftale

85 procent af gymnasielærerne valgte at forkaste det oplæg til en aftale, de var blevet tilbudt. Aftalen træder sandsynligvis alligevel i kraft fordi gymnasielærerne kun er en lille del af "AC │ Akademikerne".

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kommer ikke bag på GLs hovedbestyrelse, at et stort flertal af deres medlemmer valgte at afvise aftalen.

"Jeg og et flertal i hovedbestyrelsen står ved den aftale, jeg sammen med AC har indgået. Men jeg er ikke overrasket over resultatet - aftalen har ikke groet i vores have. Dertil kommer, at Moderniseringsstyrelsen og rektorerne har givet aftalen den dårligst mulige start. De har undsagt den og kommet med usaglige påstande som 'vi har ikke råd til aftalen, vi er nødt til at fyre, vi må spare osv.' på trods af at de fleste gymnasier har store overskud. Urafstemningen er et stærkt signal, som både GL, lederne og Corydon skal tage alvorligt", siger Gorm Leschly, formand i GL i en pressemeddelelse.

Annette Nordstrøm Hansen, næstformand i GL, suplerer:

"Jeg er rigtig glad for det markante nej fra medlemmerne. Reelt betyder det, at lærerne nu står sammen i afvisningen af en aftale, der åbner op for arbejdsintensivering og forringelser af kvaliteten i uddannelserne."

2. næstformand Sigrid Jørgensen kommenterer afstemningen således:

"Naturligvis har majoriteten af GL's medlemmer stemt 'nej' ved urafstemningen om OK13. Dermed har den danske model lidt et svidende nederlag. OK13-resultatet er ikke ok."

I alt har 13.354 medlemmer haft mulighed for at stemme. 10.887 medlemmer har valgt at stemme, hvilket er en stemmeprocent på 81,5 procent.

1.106 medlemmer, svarende til 10 %, har valgt at stemme JA 9.255 medlemmer, svarende til 85 %, har valgt at stemme NEJ 526 medlemmer, svarende til 5 %, har valgt at stemme BLANKT

GL's afstemningsresultat indgår i det samlede resultat for AC │ Akademikerne. Det samlede AC-resultat forventes at foreligge senere på dagen den 18. april 2013.

OPDATERING 13.50:

AC har sagt ja til deres overenskomst på trods af GLs nej. Se mere i linket til højre for artiklen. 

Læs mere

Se afstemningsresultatet hos AC.