Holbæklærere nedlægger arbejdet i sympati med fyret skoleleder

En uventet afskedigelse af en populær skoleleder i den nordvestsjællandske frihedskommune har fået lærere og pædagoger på tre skoleafdelinger til at nedlægge arbejdet. Kommunen vil ikke kommentere afskedigelsen, men regner med, at skolerne er klar til at tage imod eleverne igen i morgen.

Publiceret Senest opdateret

I morges modtog cirka 500 elever og 55 lærere og pædagoger på Nr. Jernløse, Knabstrup og Undløse Skole nyheden om, at deres skoleleder, Bo Pedersen, var blevet afskediget. Straks efter holdt lærerne et møde, og omkring klokken 10 nedlagde de arbejdet, skriver Tv2øst.

”Vi har fået en besked fra vores øverste chef om, at vores leder er afskediget, og at han stopper med øjeblikkelig virkning", siger lærer på Pia Bøllund Kofoed til Tv2 Øst.

Holbæk Kommune logo fsgratis
Holbæk Kommune logo fsgratis

”Folk var bare enige om, at det er det vi gør. Vi har fået at vide, at vi ikke må gøre det, fordi det er overenskomstoverstridigt. Det ved vi godt. Men vi nedlægger arbejdet i sympati for Bo (Pedersen, red.), og vi nedlægger arbejdet, fordi vi tænker, at der er et eller andet galt i systemet. Han er blevet fyret med en begrundelse, vi ikke kender. Vi er så frustrerede, fordi vi ikke ved, hvad der skal ske med os som gruppe”, siger hun.

De ældste elever er sendt hjem, mens de mindste bliver passet af pædagoger.

Kommune tavs om årsag

Holbæk Kommunes direktør Lene Magnussen afviser med henvisning til tavshedspligten over for tv-stationen at komme nærmere ind på årsagen til, at skolelederen er blevet afskediget, men hun forstår godt, at det er kommet som et chok for lærere og elever. Hun forventer, at skolen kan åbne igen i morgen.

Powered by Labrador CMS