Debat

Alle terrorister er muslimer, men ikke alle muslimer er terrorister

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Frankrig blev en skolelærer dræbt, fordi han havde brugt Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed i sin undervisning. I den anledning blev en yngre kvindelig dansk lærer inviteret til at deltage i »Aftenshowet« i DR. Hun fortalte, at hun brugte samme billeder i sin undervisning om ytringsfrihed. Det var vigtigt, meget vigtigt, at eleverne forstod, at ytringsfrihed er en ukrænkelig ret i et demokratisk samfund som det danske.

Det skal jeg ikke sætte spørgsmålstegn ved. Men hvorfor benytte disse billeder, som i sin tid voldte så megen uro, kostede Danmark så mange penge og ovenikøbet gjorde, at flere mennesker mistede livet? Troende muslimer tager deres tro meget alvorligt, og for dem er Muhammed så ophøjet, at man ikke må fremstille billeder af ham i det hele taget og da slet ikke af den art, hvor han fremstår som terrorist med en bombe i turbanen. Nu har jeg selv aldrig undervist i ytringsfrihed. Det var ikke just fremme i min lærertid, men hvis jeg skulle, ville jeg da ikke vælge et materiale, som hånede andre mennesker og trampede på deres religion. Mon vedkommende lærer i sit ønske om, at terrorister ikke skal bestemme, hvad vi vestlige, civiliserede, frisindede mennesker må sige, skrive, tegne og så videre, glemmer, at der findes millioner af mennesker med den religion, som er fredelige, lovlydige borgere, og som bliver kede af det og vrede, når deres tro bliver latterliggjort og forhånet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Powered by Labrador CMS