Kathrine Kelså har bevidst valgt at være åben om sin deltagelse i »Gift ved første blik«, og så har hun brugt det som anledning til at tale om følelser og dannelse med sine elever.
Kathrine Kelså har bevidst valgt at være åben om sin deltagelse i »Gift ved første blik«, og så har hun brugt det som anledning til at tale om følelser og dannelse med sine elever.

Det så du ikke i tv: »Jeg er en meget personlig lærer«

Lærer Kathrine Kelså valgte at invitere forældre, kolleger og elever helt ind i privatsfæren, da hun sagde ja til at blive »Gift ved første blik«.

Publiceret

Noah

»Det er lidt underligt. Det er ikke normalt at blive gift,første gang man ser en person«.

Ser du programmet?

»Jeg ser det med mine forældre. Det er meget sjovere at se, nårens lærer er med«.

Snakker I om programmet i skolen?

»Vi snakker meget om Kathrine og også de andre par. Det ermærkeligt at se hende græde, for det har hun ikke gjort før iskolen«.

Emilie

»Det var lidt mærkeligt, fordi man skulle lære hende at kende påen ny måde. Jeg havde ikke troet, at hun ville melde sig til«.

Ser du programmet?

»Ja. Det er sejt, når én, man kender, er med«.

Snakker I om programmet i skolen?

»Vi snakker om ham Carsten (anden deltager i programmet,redaktionen), og hvordan han er«.

Mads

»Hun kom ind i klassen og sagde, at hun skulle giftes - uden athun havde en kæreste. Det var det største punkt på dagen«.

Ser du programmet?

»Ja. Og det er lidt mærkeligt at møde sin lærer, som man ligehar set på tv«.

Snakker I om programmet i skolen?

»Ja. Jeg kender jo en, som på en måde er lidt kendt iDanmark«.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Opfør dig ordentligt, og tænk på, at du er folkeskolelærer«.

Kathrine Gosvig Kelså husker tydeligt viceskoleleder Niels Kristian Andersens reaktion, da hun stod foran hans skrivebord og bad om lov til at deltage i DR-programmet »Gift ved første blik«.

»Og det var faktisk også min største bekymring. Hvad ville forældrene og eleverne sige? Det var et skrækscenarie, at forældrene fik den opfattelse, at jeg ikke var en god lærer«, siger Kathrine Kelså.

Gennem de sidste fire år har den nu 25-årige lærer været på dates med 54 forskellige mænd. Hun kender det præcise antal, fordi hun har ført en liste med navnene, siden hun var 14 år gammel. En tante havde for et par år siden opfordret hende til at tilmelde sig programmet, fordi hun gerne ville til bryllup. Men først da DR søgte deltagere til femte sæson, var Kathrine Kelså klar til at slette datingappen Tinder og i stedet søge om at blive en af otte giftelystne danskere i det populære realityshow.

På det tidspunkt havde Kathrine Kelså været lærer på Vildbjerg Skole i Herning i et år. 582 søgte om en plads i programmet, hvor et hold eksperter matcher deltagerne på baggrund af personlighed og værdier. Kathrine Kelså kom til casting.

»Casterne sagde, at vi skulle gå hjem og begynde at fortælle om, at vi måske skulle være med i programmet, så vi var sikre på, at der var opbakning fra venner og kolleger. Og her på skolen var der opbakning. De syntes, det lød sjovt. Og min kollega Sabine sagde: 'Jeg kan mærke, at du kommer med'«, siger Kathrine Kelså.

»Jeg skal giftes«

Hun blev fra start udstyret med et kamera. Og den 14. maj fik hun at vide, at tilrettelæggerne ville ringe klokken 12 og fortælle, om hun skulle være med, og at hun skulle filme sin egen og kollegernes reaktion. Men da hun sad og ventede, ringede telefonen ikke.

»De var blevet forsinkede. Men fem minutters forsinkelse går jo ikke på en skole. Jeg skulle undervise. Og så måtte de vente med at ringe til 15.30«.

Beskeden kom. Og 14 dage efter skulle hun sige ja til en mand, hun aldrig før havde set.

»Jeg kom hujende ud på gangen. Men der var ikke så mange«, siger Kathrine Kelså.

Kollegaen Ditte Egerrup Christensen sad og ventede på hende og er derfor også endt med at være med i fem sekunder i det endelige tv-program.

»Hun er modig og frisk. Det er en sjov måde at blive kendt som skole på. Vi har mange projekter, hvor pressen kommer. Men det her er anderledes«, siger Ditte Christensen.

Som andre kolleger følger hun programmet lidt tættere, end hun ellers ville have gjort: »Min mand ved godt, at det ikke er onsdag aften, der skal være planer«.

Ikke alle på lærerværelset følger dog med. »Jeg har ikke tv«, siger en.

Skoleleder sagde ja

Skoleleder sagde ja

På lærerværelset er der bred enighed om, at det er heldigt, at matchet mellem Kathrine Kelså og 28-årige Michael Harders fra Aarhus er meget afbalanceret. »Hvis det havde været en, hvor alle følelserne var eksploderet, så havde det nok ikke været så godt«, siger en kollega.

Viceskoleleder Niels Kristian Andersen tog også godt imod den kommende brud.

»Det er klart, at det er noget, vi må tage stilling til som skole. Men jeg vil ikke stå i vejen for, at en medarbejder får gode oplevelser. Det har givet en voldsom interesse, og heldigvis har det kun været positivt. Men det kunne også have givet et dårligt renommé. Det kan man ikke vide på forhånd, så derfor bliver man nødt til at tænke over konsekvenserne. Men jeg kender Kathrine, og jeg har fuld tillid til hende«, siger Niels Kristian Andersen, der dog lige vendte sagen med kommunens skolechef.

Og programmerne tiltrækker megen opmærksomhed. Hver uge følger over en halv million seere med, når Kathrine og hendes ægtemand lærer hinanden at kende.

Kathrine Kelså har hele tiden været meget opmærksom på, at programmet ikke måtte gå ud over hendes professionalitet som lærer.

»Men jeg er en meget personlig lærer. Jeg har en professionel distance, men det er ikke sådan, at eleverne ikke kender mig. Der er ikke noget, som er vildt hemmeligt«.

Powered by Labrador CMS