Overlærer Nielsen jonglerer med Barbie og Ken i corona-matematik

Flemming Nielsen har for første gang undervist online - en youtube-video til sin 8. klasse med corona-matematik. Det foregår i en kælder i Hvidovre med brug af datterens gamle Barbiedukker og begynder med at Ken kommer hjem fra skiferie i Ischgl.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Opgaven handler om antal Smittede - S og Inficerede - I og Raske - R. SIR. 

"Ken har været i Ischgl i Østrig på skiferie og har haft det rigtig sjovt. Han kommer hjem og skal til fest med alle sine venner. Han ved ikke, at han er syg, og at han smitter vennerne. To dage efter bliver Ken syg, men inden har han smittet to", fortæller overlærer Nielsen, mens han illustrerer det med Barbiedukker.

"Børn og unge klarer det vist ok, men bedstemor bliver også smittet - og det var hun ikke god til. Hende ligger vi lige til side, og her kommer hun til at ligge lidt. Det er hende, vi skal passe på", siger overlærer Nielsen, mens han skriver infektionskoefficienten, der er 2.

"Et lille bitte tal kan blive en farlig ting", lyder det, mens han bunker alle de syge barbiedukker op.

Dukkernes tidligere ejer, Flemming Nielsens datter Kathrine Louise Nielsen, har fortalt om sin seje far på LinkedIn, hvor opslaget er blevet liket af flere end 12.000 brugere.

Læs mere

LinkedIn

Powered by Labrador CMS