DPU fastholder fyring af kendt skoleforsker

Høringsproces ændrede ikke ved afskedigelsen af lektor Thomas Astrup Rømer. Det bekræfter lektoren på sin Facebookprofil.

Publiceret Senest opdateret

Otte ansatte på Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) blev sidst i november varslet afskediget på grund af store besparelser på instituttet.

En af de otte var lektor Thomas Astrup Rømer, og det har fået stor omtale både i en række medier, forskerfora og på de sociale medier.

Thomas Astrup Rømer valgte at gøre indsigelse mod afskedigelsen, og undervejs har han modtaget offentlig opbakning fra blandt andet en række forskere og andre prominente navne.

Men DPU har efter en 14-dages høringsproces valgt at holde fast i afskedigelsen. Det bekræfter Thomas Astrup Rømer på sin Facebookprofil.

"Nu er jeg fyret fra DPU", skriver han.

Thomas Astrup Rømer har beskyldt institutleder Claus Holm for at skjule den reelle årsag bag fyringen.

Ifølge Claus Holm er alle ansatte blevet vurderet på de samme fire kriterier, og at det er en samlet score på kriterier, der er årsag til udvælgelsen af de afskedigede. Den forklaring tror Thomas Astrup Rømer ikke på.

”Min hypotese er, at ledelsen blander tingene sammen. Jeg har flere gange fagligt kritiseret Claus Holms linje og beslutninger på forskningsområdet, og det har der åbenbart ikke været plads til", har Thomas Astrup Rømer tidligere sagt til Folkeskolen.

Siden afskedigelsesvarslet har han modtaget stor opbakning. Blandt andet sendte 40 prominente personer et fælles brev til ledelsen på DPU, hvor de opfordrede ledelsen til at genoverveje opsigelsen.